Asylsamordnare till Umeå (50%)

Asylsamordnare till Umeå (50%)

Kommun: Umeå

Brinner du för integration och etableringsfrågor och vill skapa arenor för möte och utveckling? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se: www.ibnrushd.se

Om projektet
Studieförbundet Ibn Rushd har av regeringen fått i uppdrag att arbeta med studiecirklar i svenska och samhällsorientering för asylsökande. Verksamheten syftar till att ge en meningsfull sysselsättning under asylprövningstiden. Detta genom att främja målgruppens deltagande i arbets- och samhällslivet samt att underlätta och rusta de asylsökande för fortsatta studier. Verksamhetens mål är även att stärka Ibn Rushds roll som idéburen aktör i samhällsdebatten i frågor kring migration och asylrätt. Nu söker vi en samordnare som driver detta uppdrag i vårt norra distrikt.

Dina arbetsuppgifter
Som asylsamordnare på Studieförbundet Ibn Rushd arbetar du med att utveckla vårt arbete inom asylområdet i distriktet. Du planerar, vägleder, utför och samordnar folkbildningsinsatser i syfte att skapa meningsfullhet för asylsökande. Detta är en ny tjänst i Umeå och ditt arbete kommer därför inledningsvis att bestå av att skapa samarbeten med asylboenden och hitta deltagare till insatserna. Insatserna kan bestå av studiecirklar eller andra folkbildningsverksamheter och kan drivas i samverkan med våra medlemsorganisationer, asylboenden eller andra aktörer. I din tjänst kommer du också vara cirkelledare för studiecirklar i svenska och samhällsorientering. Du jobbar även för opinionsbildning i frågor som rör asylrätt och migration samt utvecklar samarbeten och kompletterande finansieringslösningar i asylområdet.

Du kommer rapportera till distriktets verksamhetsledare som är placerad i Sundsvall. Själv kommer du ha din arbetsplats i Umeå. Tjänsten kommer innebära resor till Sundsvall och andra delar av distriktet, samt visst kvälls- och helgarbete.

Om dig
Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad, lugn och pedagogisk person som tycker om att möta nya människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress. Det underlättar om du har lokalkännedom och mycket kontakter inom distriktet.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
 • God kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
 • B-körkort

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
 • Har erfarenhet av kontaktsökande verksamhet, såsom försäljning, medlemsvärvning eller liknande
 • Har erfarenhet av folkbildning eller liknande pedagogisk verksamhet
 • Har kunskap om islam och dess värderingar
 • Är flerspråkig
 • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader, med chans till förlängning. Du är placerad i Umeå men du kommer även till viss del att delvis arbeta på andra orter inom vårt norra distrikt. Tjänsten omfattar 50% av heltid. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Maha Alhaddad, Verksamhetsledare Distrikt Norra
073-970 60 40
maha.alhaddad@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Mohammad Fateh Atia
070-798 77 90
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-02-28. Märk din ansökan med ”Asylsamordare Umeå”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Skolgatan 40
903 25 Umeå

Andra artiklar

Administratör Västerås (100%)

Är du intresserad av folkbildning och mångfald? Gillar du att arbeta självständigt och har ett öga för både detaljerna och helhet? Då kan du vara rätt person för oss! Om

Ekonomiassistent till Stockholm (50%)

Kommun: Solna Är du en erfaren ekonomiassistent som vill jobba i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Om oss Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på

Verksamhetsutvecklare till Västerås (50%)

Kommun: Västerås Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i