Förbundschef

Förbundschef

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som drivs av att se resultatet av ditt och andras arbete? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter
Som förbundschef på Ibn Rushd Studieförbund är du högsta tjänsteperson på förbundet. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen leder du förbundets folkbildande verksamhet och har ett helhetsansvar när det gäller budget, personal resultat och kvalitet. I din roll som förbundschef leder du i huvudsak den strategiska styrningen av verksamheten, men är också involverad i det operativa arbetet. Som förbundschef är du också föredragande i förbundsstyrelsen och arbetsutskottet och förbereder beslutsunderlag till dem båda. Tillsammans med vår förbundsordförande är du Ibn Rushd Studieförbunds talesperson och ansikte utåt. Du är dessutom vår huvudkontakt i samverkan med myndigheter, Folkbildningsrådet, övriga studieförbund och medlemsorganisationer. Du är närmaste chef till förbundets tre avdelningschefer och till personalen på kommunikationsavdelningen och leder och stöttar dem i deras arbete.

Om dig
Vi söker dig som är en god och erfaren ledare inom ideell sektor och som leder medarbetare med tydlighet och vision. I tjänsten kommer du vara talesperson och offentlig företrädare för Ibn Rushd. Vi söker därför en kommunikativ person som är analytisk, utåtriktad och kontaktskapande. Du har erfarenhet av påverkansarbete och strategisk kontakt med myndigheter och andra intressenter. Du är inlyssnande och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är strategisk och har fallenhet för att lyfta blicken för att se långsiktiga konsekvenser av strategiska beslut. Du styrs av din etik och dina värderingar i avgörande situationer och är en lugn, stabil och samlad person.

Vi ser dessutom gärna att du är en strukturerad och beslutsam person, som har förmåga att initiera, organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt och metodiskt sätt. Vi söker en förbundschef med hög kulturell medvetenhet, som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar både en själv och andra.

Kvalifikationer:

  • Relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar
  • Erfarenhet av idéburen sektor
  • Erfarenhet av kontakt med myndigheter och andra intressenter

Meriter:

  • Erfarenhet av folkbildningsarbete
  • Kännedom om det muslimska föreningslivet
  • Erfarenhet av påverkans-, kommunikations- eller pressarbete
  • Erfarenhet av budget- och arbetsmiljöansvar

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad i Solna. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär en del resor och kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Zana Muhammad, Förbundsordförande
zana.muhammad@ibnrushd.se
073-639 15 40

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekryteringsgruppen@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-01-13. Märk din ansökan med ”Förbundschef”. Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C, 7tr
171 73 Solna

Andra artiklar