Förbundsrektor

Förbundsrektor

Kommun: Solna

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som drivs av att se resultatet av ditt och andras arbete? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla och har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang.

Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter
Som förbundsrektor på Ibn Rushd är du högsta tjänsteperson på studieförbundet. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen leder du förbundets folkbildande verksamhet. Du är närmaste chef för förbundets tre avdelningschefer och personalen på kommunikationsavdelningen och leder och stöttar dem i deras arbete. Du har även ett övergripande personalansvar vilket innebär att du ansvarar för utveckling av organisationsstrukturen och övriga strukturella och övergripande frågor, såsom lönestruktur och planering av arbetsmiljöarbetet. Du har helhetsansvar när det gäller budget, resultat och kvalitet. I din roll som förbundsrektor leder du i huvudsak den strategiska styrningen av verksamheten, men är också involverad i det operativa arbetet. Som förbundsrektor är du föredragande i förbundsstyrelsen och arbetsutskottet och förbereder beslutsunderlag åt dem båda. Tillsammans med vår förbundsordförande är du studieförbundets talesperson och ansikte utåt. Du är dessutom vår huvudkontakt gentemot myndigheter, Folkbildningsrådet, övriga studieförbund och medlemsorganisationer.

Om dig
Vi söker dig som är en god och erfaren ledare och som leder medarbetare med tydlighet och vision. Du har erfarenhet av arbete inom ideell sektor och ser samarbete som vägen till framgång. Du är inlyssnande och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är strategisk och har fallenhet för att lyfta blicken för att se långsiktiga konsekvenser av strategiska beslut. Du styrs av din etik och dina värderingar i avgörande situationer och är en lugn och stabil person. I tjänsten kommer du vara talesperson och offentlig företrädare för Ibn Rushd. Vi söker därför en kommunikativ person som är utåtriktad och kontaktskapande. Du har erfarenhet av påverkansarbete och strategisk kontakt med myndigheter och andra intressenter och kommunicerar på ett klart, välformulerat och engagerat sätt.

Vi ser dessutom gärna att du är en strukturerad och beslutsam person, som har förmåga att initiera, organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt och metodiskt sätt. Vi söker en rektor med hög interkulturell medvetenhet, som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar både en själv och andra.

Kvalifikationer:
* Relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar
* Erfarenhet av idéburen sektor, gärna inom folkbildning
* Erfarenhet av kontakt med myndigheter och andra intressenter

Meriter:
* Erfarenhet av påverkans-, kommunikations- eller pressarbete
* Erfarenhet av budget- och arbetsmiljöansvar
* Kunskap om det muslimska föreningslivet

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad i Solna. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär en del resor och kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Zana Muhammad, förbundsordförande
zana.muhammad@ibnrushd.se
073-639 15 40

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekryteringsgruppen@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-11-11. Märk din ansökan med ”Förbundsrektor”. Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C, 7tr 171 73 Solna

Andra artiklar

Verksamhetsutvecklare till Västerås (50%)

Kommun: Västerås Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i

Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Kommun: Solna Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i

Ekonomiassistent till Stockholm (50%)

Kommun: Solna Är du en erfaren ekonomiassistent som vill jobba i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Om oss Ibn Rushd Studieförbund är ett muslimskt studieförbund som är