Ibn Rushd tar avstånd från konferenstalare med antisemitiska åsikter

På den så kallade decemberkonferensen i Stockholm den 23-25 december 2016 deltog en talare som har uttryckt grova antisemitiska åsikter, Zaghloul El-Naggar, som aldrig borde ha bjudits in att medverka. Decemberkonferensen arrangerades av Islamiska förbundet distrikt Stockholm med Ibn Rushds distrikt GSU som medarrangör. Ibn Rushd Studieförbund vill tydliggöra att vi tar avstånd från El-Naggars antisemitiska och homofoba uttalanden, och vi skulle ha satt stopp för El-Naggars medverkan om vi vetat om den.

Dr. El-Naggar var redan inbjuden till Stockholm av en annan organisation, och de lokalt ansvariga för konferensen passade på att bjuda in honom även till decemberkonferensen. Detta borde inte ha skett utan en bakgrundskoll där de antisemitiska åsikterna skulle ha uppmärksammats och stoppat inbjudan.

Påståenden om en judisk världskonspiration känner vi alltför väl igen från klassiska antisemitiska beskrivningar. Samma rasistiska mönster hittar vi i antimuslimska miljöer som pratar om muslimska konspirationer i syfte att ta över västvärlden.

Vi kommer nu att utreda hur detta övertramp har kunnat ske, trots våra hårdare riktlinjer på senare år för att förebygga att personer med oacceptabla åsikter deltar på våra event. Ibn Rushd ser mycket allvarligt på alla former av rasism.

Previous Replik ”KDU sprider orimliga anklagelser” 24-12-2016 SVD
Next Ibn Rushd får pengar för att jobba med förbättrad matchning på arbetsmarknaden

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar