Kommunikatör (50%)

Kommunikatör (50%)

Är du en skicklig kommunikatör med fingertoppskänsla för samhälle, politik och folkbildning? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta strategiskt och hantera press? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss

Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter 

Som kommunikatör på Ibn Rushd Studieförbund kommer du främst arbeta med strategisk kommunikation och pressarbete. Tillsammans med dina kommunikatörskollegor arbetar du med att föra ut Ibn Rushds vision – att muslimer ska vara en självklar del av Sverige. Du kommer också, tillsammans med förbundets kommunikationsstrateg och förbundsrektor, att medverka vid proaktiv krishantering. I tjänsten ingår viss mediebevakning, i traditionella och sociala medier, samt samordning av våra övriga kommunikationsinsatser.

Du kommer även hjälpa till att planera och koordinera seminarium och andra aktiviteter under Almedalsveckan på Gotland. Detta innebär att du kommer att delta i planerings-, research- och marknadsföringsarbetet samt i kontakten med samarbetspartners och koordineringen av våra programpunkter.

Om dig

Vi söker dig som har kunskap om, och fingertoppskänsla för, samhälle, politik och folkbildning. Du är en driven skribent som lätt anpassar ditt språk till olika syften och målgrupper. Du har också god förmåga att hitta, analysera och sammanfatta stora mängder information. Du har förmågan att arbeta individuellt och i grupp och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och pressarbete

Det är meriterande om du:

  • Har kunskap om islam och dess värderingar
  • Har erfarenhet av arbete i ideella/idéburna organisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader på 50% av heltid. Du är placerad i Solna. Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Omar Mustafa, förbundsrektor
076-623 22 69
omar.mustafa@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Mohammad Fateh Atia
070-798 77 90
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-04-15. Märk din ansökan med ”Kommunikatör”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Andra artiklar

Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Kommun: Solna Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i

Digital utvecklare

Brinner du för digital utveckling och kommunikation och vill arbeta med verksamhetsnära utveckling? Är du dessutom intresserad av folkbildning, livsåskådning och mänskliga rättigheter kan rollen som digital utvecklare vara något

Ekonomiassistent till Stockholm (50%)

Ekonomiassistent till Stockholm (50%) Kommun: Solna Är du en erfaren ekonomiassistent som vill jobba i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Om oss Ibn Rushd är ett ungt