Kommunikatör med inriktning mot påverkansarbete

Kommunikatör med inriktning mot påverkansarbete

Kommun: Solna

Är du en skicklig kommunikatör med fingertoppskänsla för samhälle, politik och folkbildning? Har du dessutom erfarenhet av påverkansarbete och opinionsbildning kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Ibn Rushd Studieförbund kommer du i första hand arbeta med påverkansarbete och opinionsbildning. Du kommer tillsammans med dina tre kommunikatörskollegor arbeta med att föra ut Ibn Rushds vision – att muslimer ska vara en självklar del av Sverige. Detta kommer du göra genom att skriva debatterande texter, remissvar, driva påverkanskampanjer, PR-insatser och projektleda politiska events. Du kommer också, tillsammans med förbundets förbundsrektor, vara ansvarig för förbundets proaktiva krishantering. I tjänsten ingår också omvärldsbevakning, både i traditionella och sociala medier samt av utredningar och studier inom området. Det är också du som kommer vara ansvarig för att förbundets policydokument inom kommunikationsområdet är uppdaterade och att dess innehåll sprids ut i organisationen.

Om dig
Vi söker dig med kunskap om och fingertoppskänsla för samhälle, politik och folkbildning. Du är en självgående skribent som har erfarenhet av en liknande roll sedan tidigare. Du har en förmåga att anpassa ditt språk till olika syften och målgrupper och att hitta, analysera och sammanfatta stora mängder information för att sedan förmedla detta till målgruppen. Du trivs både med att arbeta individuellt och i grupp och kan leda dig själv efter uppsatta mål. Det är mycket meriterande om du dessutom har erfarenhet av att ha jobbat med påverkansarbete inom ideell och idéburen sektor och har förståelse för hur arbetet bedrivs i en sådan verksamhet.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av påverkansarbete, opinionsbildning, kriskommunikation och PR
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket

Det är meriterande om du:

  • Har kunskap om islam och dess värderingar
  • Har erfarenhet av arbete i ideella/idéburna organisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning tillämpas) på heltid. Du är placerad i Solna. Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete. Tillträde till tjänsten planeras i augusti 2018.

Kontaktperson
Omar Mustafa, förbundsrektor
076-623 22 69
omar.mustafa@ibnrushd.se

Agnes Fockström, HR-generalist
073-519 15 71
agnes.fockstrom@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
073-519 15 74
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-06-10. Märk din ansökan med ”Kommunikatör”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

 

Andra artiklar

Kommunikatör (50%)

Är du en skicklig kommunikatör med fingertoppskänsla för samhälle, politik och folkbildning? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta strategiskt och hantera press? Då kan du vara rätt person för

Studiekonsulent till Gävle (50%)

Kommun: Gävle Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad

Projektledare demokratiprojekt ”Aktivistguiden – positiv medborgaraktivism!” (25%)

Kommun: Solna Vill du vara med och skapa verktyg och metoder som gör det möjligt för unga att engagera sig för demokratin? Har du erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta