Ledigt jobb – Projektledare för HOJA, psykisk hälsa och jämställdhet bland asylsökande

Brinner du för folkbildning? Vill du göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Vill du göra skillnad? Och bidra till att skapa bättre förutsättningar för asylsökandes genom bättre samhällsintegration, förebyggande av hedersvåld och våld i nära relationer, psykisk ohälsa samt kvinnors rättigheter och jämställdhet? Då kan du vara rätt person för oss!

Projekt HOJA

Hälsa och Jämställdhet bland Asylsökande, är ett nationellt TIA-projekt (Tidiga Insatser för Asylsökande) i ett samarbete mellan studieförbundet Ibn Rushd och muslimska föreningar och församlingar som kommer i kontakt med asylsökande. Projektet har som mål att ta fram studie- och handlednings material för att kompetensutveckla imamer, cirkelledare och kontaktpersoner i:

· Psykisk ohälsa
· Samhällsorientering med fokus på kvinnors jämställdhet och rättigheter
· Våld i nära relationer samt hedersvåld

Det här är en roll där det verkligen finns möjlighet att påverka och göra skillnad!

Dina arbetsuppgifter:

Som projektledare kommer du att ansvara för att ta fram utbildning- och handlednings material, metoder samt en utbildning för imamer, studiecirkelledare och kontaktpersoner som arbetar med asylsökande. Målet är att bättre vägleda målgruppen i frågorna och om jämställdhetsnormer i det svenska samhället.

Tillsammans med två projektsamordnare som du leder, samt projektets styrgrupp och arbetsgrupp kommer du att driva ett utvecklingsarbete. Därför söker vi särskilt dg som kan jobba i team men också har ett eget tydligt ledarskap.

Dina arbetsuppgifter innefattar ett övergripande samarbete med andra aktörer viktiga för projektet. Exempelvis experter, ledare och medlemmar i muslimska föreningar och församlingar samt relevanta nätverk. Du ansvarar för projektets administrativa och operativa arbete, planering, projektadministration och arbetsledning av projektsamordnarna.

Du kommer att vara placerad på studieförbundet Ibn Rushds distriktskansli i Solna. Tjänsten innebär en del resor inom Sverige.

Om dig:

Du är en driven självgående medarbetare som vill ha en roll med stor variation av arbetsuppgifter och som kräver att du är strukturerad och gillar att göra många olika saker samtidigt. Eftersom ditt uppdrag är att samverka med många olika samarbetspartners är det viktigt att du tycker att det är roligt. Den vi söker är van vid att arbeta mål- och resultatorienterat, samt har ett kvalitetsorienterat förhållningssätt. Du är strategisk och kreativ och har god förmåga att samarbeta med människor i många olika situationer och från olika kulturer. Du besitter förmågan och finkänsligheten att knyta kontakter med personer som befinner sig i svåra omständigheter i livet genom ett empatiskt och respektfullt bemötande. Vi tror att du ser möjligheter och lösningar där andra ser utmaningar och problem, och att du har goda ledaregenskaper, samt bevisad erfarenhet att förverkliga projektmål inom budget. I tjänsten ingår även ansvar för viss ekonomisk rapportering.

Vi ser att du har följande kvalifikationer:

· Relevant akademisk utbildning
· Dokumenterad projektledarerfarenhet, projektskrivning och rapportering.
· Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift
· Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med målgruppen
· Erfarenhet av idéburen sektor
· Erfarenhet av arbetsledning av mindre team

Det är meriterande om du har:

· Har erfarenhet av folkbildningsarbete
· Har erfarenhet av utvecklingsarbete av pedagogiska material och metoder
· Har erfarenhet att arbeta med interkulturella- och interreligiösa frågor
· Har erfarenhet med att arbeta med jämställdhets frågor, psykisk ohälsa, hedersvåld, våld i nära relationer
· Har kännedom om det muslimska föreningslivet
· Kan andra språk utöver flytande svenska och engelska

Anställningsvillkor:
Anställningsform: Projektanställning, 1/9 2021 – 31/12 2022 Omfattning: Heltid
Placeringsort: Ibn Rushd studieförbundskansli i Solna, Stockholm
Arbetstid: Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete.
Adress: Sundbybergsvägen 1 C, 171 73 Solna

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 2021-08-23.

I denna rekrytering samarbetare vi med Miljonbemanning. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Skicka din ansökan till lamia.elamri@ibnrushd.se. Vi är tillgängliga att svara på frågor från v32, efter semesterledigheten. Varmt välkommen att söka!

Kontaktpersoner:

Mustafa Sik
Rekryteringsanvarig på Miljonbemanning
HR-business partner
Direkt: +46 (0)733 54 34 78

Hanifa Nalubowa
Projektutvecklare
Direkt: +46 73 783 2272
Hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Lamia Elamri
Utvecklingschef
Ditekt: +46 72 2216363
lamia.elamri@ibnrushd.se

Andra artiklar