Projektledare demokratiprojekt ”Aktivistguiden – positiv medborgaraktivism!” (25%)

Projektledare demokratiprojekt ”Aktivistguiden – positiv medborgaraktivism!” (25%)

Kommun: Solna

Vill du vara med och skapa verktyg och metoder som gör det möjligt för unga att engagera sig för demokratin? Har du erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. 

Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Om projektet
Under sommaren beslutade regeringen att tillföra folkbildningen medel för särskilda insatser för att stärka demokratin. Syftet med regeringens satsning är att stärka demokratin i Sverige och ge studieförbund och folkhögskolor förutsättningar att stärka sitt demokratiarbete.

Ibn Rushd Studieförbund har fått medel till projektet ”Aktivistguiden – positiv medborgaraktivism!”. I dag ser vi ett behov av att i en tid som denna, då klyftorna och polariseringen i samhället ökar, metodutveckla. Vi behöver anpassa oss, lära oss och utveckla vårt arbete tillsammans med målgruppen på målgruppens egna villkor. Syftet är därmed att utveckla nya tillgängliga metoder för arbetet med demokratiskt deltagande. Det övergripande syftet med projektet är att möjliggöra för ungdomar att skapa egna plattformar för engagemang. Detta gör att huvudsyftet för projektet är att skapa verktyg och metoder som gör det möjligt för unga att engagera sig för demokratin.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du ansvara för att leda, koordinera och verkställa projektets syfte och mål. Projektet består av två huvuddelar: metodutveckling och processledning.

Metodutveckling
Som projektledare kommer du tillsammans med unga producera ett metodmaterial som fungerar som stöd och inspiration för nya kreativa sätt att engagera sig demokratiskt. En positiv aktivism är en viktig ingrediens i demokratin. Materialet ska innehålla olika typer av verktyg för aktivism, ska vara anpassat för unga och syfta till att öka ungt demokratiskt deltagande hos unga i områden med socioekonomiska utmaningar. Materialet ska skrivas av unga, för unga. Detta för att materialet ska vara så tillgängligt och trovärdigt som möjligt för den egna målgruppen.

Processledning
Du ansvarar för att processleda gruppen ungdomar som deltar i projektet. Detta innebär att du ansvarar för att rekrytera ungdomar, skapa förutsättningar för lärande om olika former av engagemang och även skapa ett metodmaterial tillsammans med gruppen.

Du kommer att ingå i verksamhetsavdelningen. Förbundets verksamhetschef kommer att vara din närmaste chef och du arbetsleds av en av förbundets verksamhetsutvecklare.

Om dig
Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande, lyhörd och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad, lugn och pedagogisk person som tycker om att möta nya människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på  samarbete som vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom, mycket kontakter inom målgruppen. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress. Eftersom en stor del av projektet handlar om att producera ett metodmaterial ser vi att du har god vana av att producera texter.

Vi tror också att du:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av arbete med demokrati i eller mot socioekonomiskt utsatta områden
  • Har erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
  • Har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av pedagogiskt och/eller folkbildande arbete
  • Har erfarenhet av arbete i ideella organisationer
  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning på 25% fram till november 2019. Du är placerad i Solna. Tillträde sker i snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten innebär visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Mona Nechma, Verksamhetsutvecklare
mona.nechma@ibnrushd.se
073-519 15 77

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-10-21. Märk din ansökan med ”Projektledare demokrati”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna

Andra artiklar

Administratör Västerås (100%)

Är du intresserad av folkbildning och mångfald? Gillar du att arbeta självständigt och har ett öga för både detaljerna och helhet? Då kan du vara rätt person för oss! Om

Ekonomiassistent till Stockholm (50%)

Ekonomiassistent till Stockholm (50%) Kommun: Solna Är du en erfaren ekonomiassistent som vill jobba i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Om oss Ibn Rushd är ett ungt

Verksamhetsutvecklare/Studiekonsulent till Stockholm (100%)

Kommun: Stockholm Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad