Projektledare för etableringsinsatser (Linköping)

Projektledare för etableringsinsatser (Linköping)

Vill du arbeta för ett mer jämställt och inkluderande arbetsliv? Har du erfarenhet av projektledning inom integration, etablering eller arbetsmarknad? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Om projektet
I våras beslutade regeringen att ge Tillväxtverket uppdrag att förbättra nätverk och kontakter på arbetsmarknaden för utrikes födda kvinnor. Syftet med regeringens satsning är att tillvarata kompetens och potential inom målgruppen och att stödja kompetensförsörjning för företag.

Ibn Rushd Studieförbund har fått medel till projektet ”Framtidens yrkeskvinnor i Linköping (FYIL)”. Projektets övergripande och långsiktiga mål är att fler utrikes födda kvinnor med kort utbildning tar sig in på arbetsmarknaden, får ett arbete och blir självförsörjande. Målet är att ge minst 96 unika personer en yrkesutbildning i lokalvård som leder dem till en anställning i branschen. Deltagarna i projektet kommer i en första fas utbildas i lokalvård och yrkessvenska för att sedan i nästa fas matchas mot arbets- och praktikplatser.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du ansvara för att leda, koordinera och verkställa projektets syfte och mål. Detta gör du tillsammans med din arbetsledare i distriktet. Projektet består av två huvuddelar: projektledning och språkstöd.

Projektledning
Projektledningen består av att planera och leda projektet framåt. Du kommer ansvara för rekryteringen och kontakten med deltagarna samt kontakten med utbildarna och andra företag i branschen. Som projektledare är du också ansvarig för att skapa mötesplatser för matchning mellan deltagare och olika företag i branschen. Du är även delaktig i uppföljningen, utvärderingen och redovisningen av projektet.

Språkstöd i yrkessvenska
Som projektledare kommer du också vara ansvarig för den delen av utbildningen som gäller språkstöd i yrkessvenska. Det innebär att du kommer hålla i deltagargruppernas samtalsträning, med fokus på arbetsrelaterad kommunikation. Du kommer fungera som en slags ”motor” och inspiratör för grupperna och ansvarar för att anpassa innehåll och upplägg efter deltagarnas och företagens behov.

Om dig
Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande, lyhörd och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad, lugn och pedagogisk person som tycker om att möta nya människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror också att du:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av matchningsarbete
  • Har erfarenhet av pedagogiskt och/eller folkbildande arbete
  • Talar flytande och skriver obehindrat på svenska
  • Tala arabiska

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av arbete som språkstödjare eller liknande
  • Har erfarenhet av arbete i ideella organisationer
  • Har erfarenhet av projektledning inom integration, etablering eller arbetsmarknad
  • Talar somaliska

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning fram till februari 2021, med stora möjligheter till förlängning. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten innebär visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Haamud Shire, Verksamhetsledare Distrikt Östra
Haamud.shire@ibnrushd.se
073 5191551

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-11-18. Märk din ansökan med ”Projektledare etablering”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna

Andra artiklar