Studiekonsulent till Malmö (50%)

Studiekonsulent till Malmö (50%)

Kommun: Malmö

Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss

Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se

Dina arbetsuppgifter  

Det Skandinaviska Trossamfundet I Sverige (WAKF) är en ideell fristående organisation som styrs av sina medlemmar, följer en allmän sunnimuslimsk inriktning och är politiskt obunden. WAKF kontor ligger i Malmö och har många samarbeten med oss, Ibn Rushd studieförbund. Bland annat bedriver vi folkbildning tillsammans i WAKF:s lokaler. För att utveckla detta samarbete önskar vi anställda en verksamhetsutvecklare som kommer leda och utveckla samarbetet och våra gemensamma folkbildningsinsatsse.

Insatserna kan bestå av utveckling av ordinarie verksamhet eller att hitta nya relevanta verksamhetsområden och satsningar. Du kommer arbeta med hela processen, från planering till verkställande och uppföljning. Därmed kommer ditt arbete till stor del bestå av att ansöka om extern finansiering för dessa satsningar. Du kommer formulera idébeskrivningar och skriva projektansökningar till kommunen och andra externa parter.

Du kommer rapportera till vår verksamhetsledare på Ibn Rushd studieförbund – distrikt södra. Själv kommer du ha din arbetsplats i WAKF:s lokaler.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du är en van skribent som på ett tydligt och medryckande sätt kan förmedla dina och andras ambitioner. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. I ditt arbete underlättar det om du har lokalkännedom och mycket kontakter inom distriktet. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Mycket god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
  • Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
  • Har erfarenhet av stöd- och bidragshantering
  • Har kunskap om islam och dess värderingar
  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader (med chans till förlängning) på 50 % av heltid. Du är placerad i Malmö. Tjänsten innebär en del kvälls- och helgarbete. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Ala Eddin Al Qut, Verksamhetsledare Distrikt Södra
0707 699 095
alaeddin@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Mohammad Fateh Atia
070-798 77 90
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via info.sodra@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-04-08. Märk din ansökan med ”Studiekonsulent Malmö”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Fagerstagatan 1D
214 44 Malmö

Andra artiklar

Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Kommun: Solna Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i

Verksamhetsledare till Västerås

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som

Förbundschef

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som