Studiekonsulent till Umeå (50%)

Studiekonsulent till Umeå (50%)

Kommun: Umeå

Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd Studieförbund är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter
Som studiekonsulent på Ibn Rushd arbetar du med att utveckla och marknadsföra vårt arbete i distriktet. Du kommer ha ansvar för etablering av kontakt och samarbeten med nya föreningar och organisationer i området. Du skapar, utvecklar och upprätthåller också samarbetet med våra befintliga medlems- och samarbetsorganisationer. Du informerar, vägleder och stöttar dessa och ser till att de arbetar efter förbundets rapporteringsrutiner, verksamhetsplanering och kvalitetskrav. Detta är en ny tjänst i Umeå och ditt arbete kommer därför inledningsvis att bestå av att skapa kontakter med föreningar och potentiella samarbetsorganisationer. Som studiekonsulent utbildar du även våra cirkelledare, utifrån förbundets befintliga utbildningsmaterial, i folkbildningens grunder och cirkelledarens roll.

Du kommer rapportera till distriktets verksamhetsledare som är placerad i Sundsvall. Själv kommer du ha din arbetsplats i Umeå. Tjänsten kommer innebära resor till Sundsvall och andra delar av distriktet, samt visst kvälls- och helgarbete.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du har ett intresse för marknadsföring har och trivs med att tala inför grupp.  Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom och mycket kontakter i området. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
 • God kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
 • B-körkort

 

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
 • Har erfarenhet av kontaktsökande verksamhet, såsom försäljning, medlemsvärvning eller liknande
 • Har erfarenhet av folkbildning eller liknande pedagogisk verksamhet
 • Har kunskap om islam och dess värderingar
 • Är flerspråkig
 • Har erfarenhet av arbete inom Studieförbundet Ibn Rushds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning) på 50% av heltid. Du är placerad i Umeå men du kommer även till viss del att delvis arbeta på andra orter inom vårt norra distrikt.. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Maha Alhaddad, Verksamhetsledare Distrikt Norra
073-970 60 40
maha.alhaddad@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Mohammad Fateh Atia
070-798 77 90
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-02-28. Märk din ansökan med ”Studiekonsulent Umeå”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Skolgatan 40
903 25 Umeå

 

 

Andra artiklar

Studiekonsulent till Östersund (50%)

Kommun: Östersund Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad

Projektledare för etableringsinsatser (Linköping)

Vill du arbeta för ett mer jämställt och inkluderande arbetsliv? Har du erfarenhet av projektledning inom integration, etablering eller arbetsmarknad? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som

Verksamhetsutvecklare Västerås (heltid)

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är