Studiekonsulent Växjö (50%)

Studiekonsulent Växjö (50%)

Kommun: Växjö

Vill du jobba i en organisation som fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter
Som studiekonsulent på Ibn Rushd arbetar du med att utveckla och marknadsföra vårt arbete i distriktet. Detta innebär bland annat att du ansvar för etablering av kontakt och samarbeten med nya föreningar och organisationer. Du skapar, utvecklar och upprätthåller också samarbetet med våra befintliga medlems- och samarbetsorganisationer. Du informerar, vägleder och stöttar dessa och ser till att de arbetar efter förbundets rapporteringsrutiner, verksamhetsplanering och kvalitetskrav. Du utbildar även våra cirkelledare, utifrån förbundets befintliga utbildningsmaterial, i folkbildningens grunder och cirkelledarens roll.

Som studiekonsulent rapporterar du till vår Verksamhetsledare som utgår från Linköping.

Om dig
Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du har ett intresse för marknadsföring och trivs med att tala inför grupp. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom och mycket kontakter inom Kronobergs län i allmänhet och Växjö i synnerhet. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:
* Relevant eftergymnasial utbildning
* Några års relevant arbetslivserfarenhet
* Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
* God kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du:
* Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
* Har erfarenhet av folkbildning eller liknande pedagogisk verksamhet
* Har kunskap om islam och dess värderingar
* Är flerspråkig
* Har erfarenhet av arbete inom Studieförbundet Ibn Rushds medlemsorganisationer
* Har körkort

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning) på 50% av heltid. Du är placerad i Växjö men du kommer även till viss del att delvis arbeta på andra orter inom vårt östra distrikt. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär en del resor visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Haamud Shire,
Verksamhetsledare Distrikt Östra
072-3233035
haamud.shire@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
076-002 41 04
rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2019-03-03. Märk din ansökan med ”Studiekonsulent Växjö”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Adress
Sjöuddevägen 8
352 46 Växjö

Andra artiklar

Studiekonsulent till Umeå (50%)

Kommun: Umeå Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad

Verksamhetsutvecklare Västerås (heltid)

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är

Verksamhetsledare till Västerås

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som