Verksamhetsledare till Västerås

Verksamhetsledare till Västerås

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som drivs av att se resultatet av ditt och andras arbete? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter  
Som verksamhetsledare på Studieförbundet Ibn Rushd kommer du ansvara för Distrikt Mitt, som består av Dalarnas län, Södermanland, Västmanland och Örebro län. Du kommer arbeta med att driva, utveckla och marknadsföra verksamheten i distriktet. Verksamheten sker till stor del i samverkan med olika föreningar och består i huvudsak av studiecirklar men också av olika projekt och kulturprogram, såsom festivaler och utställningar. Som verksamhetsledare kommer du planera, leda och följa upp denna verksamhet samt vara närmaste arbetsledare till distriktets 7 anställda. Till din hjälp finns gemensamma system och centrala funktioner inom rapportering, HR, ekonomi och IT.

Som verksamhetsledare rapporterar du till förbundets verksamhetschef och kommer ingå i förbundets utökade ledningsgrupp. Du kommer vara placerad på distriktkansliet i Västerås, men då dina anställda är placerade på olika platser i distriktet kommer tjänsten innebära en del resor.

Om dig
Vi söker dig som har god förmåga att samarbeta med människor i många olika situationer och från olika kulturer. Du har en vana av att arbeta mål- och resultatorienterat och har ett kvalitetsorienterat förhållningssätt. Du är trygg i ditt ledarskap och har en tydlig, kontinuerlig och nära dialog med dina anställda. Du brinner för folkbildning, civilsamhälle och demokrati och är en god representant för Ibn Rushd i externa sammanhang. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Ledarerfarenhet som innefattar personal- och budgetansvar
  • Erfarenhet av idéburen sektor

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av folkbildningsarbete
  • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
  • Har kännedom om det muslimska föreningslivet
  • Är flerspråkig

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du är placerad i Västerås. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Lamia Elamri, Verksamhetschef
lamia.elamri@ibnrushd.se
072 221 63 63

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-11-18. Märk din ansökan med ”Verksamhetsledare Mitt”. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna

Andra artiklar

Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Kommun: Solna Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i

Verksamhetsutvecklare Sundsvall (heltid)

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är

Studiekonsulent till Botkyrka (100%)

Kommun: Botkyrka Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad