• Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Verksamhetssamordnare för särskilda folkbildningsinsatser

Kommun: Solna

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se

Dina arbetsuppgifter

Studieförbunden får varje år stadsbidrag för särskilda insatser. Folkbildningsinsatser för asylsökande och vissa nyanlända är en sådan insats som Ibn Rushd Studieförbund idag bedriver, där vi bland annat arbetar med studiecirklar i svenska och samhällsorientering för nyanlända. Som verksamhetssamordnare hos Ibn Rushd kommer du främst arbeta med detta område och ansvara för samordningen av våra integrations- och etableringsinsatser. I din roll är du ansvarig för det interna utvecklingsarbetet samt att ge våra asylsamordnare och cirkelledare verktyg för att utveckla verksamheten lokalt.

Regeringen har beslutat att det under 2018 också ska göras folkbildningsinsatser för att öka föräldrars delaktighet i deras barns lärande. En annan satsning handlar om uppsökande och motiverande insatser riktade till utrikes födda kvinnor, med syfte att visa på möjliga vägar till studier inom exempelvis folkhögskola eller vuxenutbildning. Som verksamhetssamordnare på Ibn Rushd kommer du arbeta med att planera, samordna och följa upp sådana satsningar.

Arbetet är delvis strategiskt – du planerar insatser och arbetar konceptskapande. På samma gång arbetar du praktiskt med att samordna, nå ut till målgruppen och informera om insatserna. Du skapar också kontakter med samarbetsparters, i form av till exempel myndigheter, skolor och andra organisationer.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad, lugn och pedagogisk person som tycker om att möta nya människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom, mycket kontakter inom civilsamhället och kunskap om myndigheters arbetssätt. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror också att du:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
  • Har erfarenhet av pedagogiskt arbete av något slag
  • Har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
  • Har B-körkort

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av stöd- och bidragshantering
  • Har erfarenhet av arbete i ideella organisationer
  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd Studieförbunds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning). Du är placerad i Solna. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär en del resor och visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Omar Mustafa
omar.mustafa@ibnrushd.se
0766-23 22 69

Facklig kontaktperson
Mohammad Fateh Atia
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se
070-798 77 90

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-04-29. Märk din ansökan med ” Verksamhetssamordnare”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna

Andra artiklar