Verksamhetsutvecklare för föräldrars delaktighet i barns lärande

Verksamhetsutvecklare för föräldrars delaktighet i barns lärande

Kommun: Solna
Brinner du för folkbildning och för alla barn och ungdomar möjlighet att få stöd i sin skolgång? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Studieförbundet Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se

Dina arbetsuppgifter

Studieförbunden får från och med 2018 en ökning av statsbidraget för att arbeta med insatser för att öka föräldrars delaktighet i barns lärande. Regeringen menar att elevers möjlighet att få hjälp med läxor ska inte bero på föräldrars utbildningsbakgrund eller förmåga att betala för läxhjälp. Syftet med insatsen är att möjliggöra för föräldrar att ge stöd när det kommer till läxläsning och annat skolarbete. Detta ska ske genom folkbildning, där kunskaper förmedlas till föräldrar om vad deras barn läser i skolan så att föräldern kan bli ett bättre stöd i barnets skolarbete hemma. Som verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd kommer du främst ansvara för initiering och utvecklingen av dessa insatser.

Arbetet är delvis strategiskt – du planerar insatser och arbetar konceptskapande. På samma gång arbetar du praktiskt med att utföra studiecirklar för föräldrar och informera om insatserna. Du skapar också kontakter med samarbetsparters, i form av till exempel myndigheter, skolor och andra organisationer.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad, lugn och pedagogisk person som tycker om att möta nya människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom, mycket kontakter inom civilsamhället och inom målgruppen. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror också att du:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning (såsom socionom eller lärarexamen) eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete
  • Har erfarenhet av pedagogiskt arbete
  • Har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du: Har erfarenhet av stöd- och bidragshantering

  • Har erfarenhet av arbete i ideella organisationer
  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under 6 månader med chans till förlängning. Du är placerad i Solna. Tillträde sker i augusti/september 2018. Tjänsten innebär en del resor och visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Lamia Elamri, Verksamhetschef
lamia.elamri@ibnrushd.se
072 221 63 63

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
073-519 15 74

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-07-29. Märk din ansökan med ”Verksamhetsutvecklare”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna

Andra artiklar

Studiekonsulent till Gävle (50%)

Kommun: Gävle Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad

Studiekonsulent Växjö (50%)

Kommun: Växjö Vill du jobba i en organisation som fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som

Administratör Västerås (100%)

Är du intresserad av folkbildning och mångfald? Gillar du att arbeta självständigt och har ett öga för både detaljerna och helhet? Då kan du vara rätt person för oss! Om