Verksamhetsutvecklare/Studiekonsulent till Stockholm (100%)

Kommun: Stockholm

Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss
Ibn Rushd Studieförbund är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla och har verksamhet över hela Sverige. Vi vill verka för att säkerställa demokrati och mänskliga rättigheter och arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Detta gör vi tillsammans med våra medlemsorganisationer och andra aktörer i samhället. För mer information om studieförbundet se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter

Detta är en tjänst som består av två stycken halvtidstjänster.

Cirka 50% av din tid kommer du vara studiekonsulent, vilket innebär att du arbetar med att utveckla och marknadsföra vårt arbete i och omkring Rinkeby. Du kommer ha ansvar för etablering av kontakt och samarbeten med nya föreningar och organisationer i området. Du skapar, utvecklar och upprätthåller också samarbetet med våra befintliga medlems- och samarbetsorganisationer. Du informerar, vägleder och stöttar dessa och ser till att de arbetar efter förbundets rapporteringsrutiner, verksamhetsplanering och kvalitetskrav. Som studiekonsulent utbildar du även våra cirkelledare, utifrån förbundets befintliga utbildningsmaterial, i folkbildningens grunder och cirkelledarens roll.

Den andra delen av tjänsten består av verksamhetsutveckling, vilket innebär att du arbetar med att utveckla vårt arbete och våra folkbildningsinsatser i distriktet. Du skapar, utvecklar och upprätthåller samarbetet med våra medlems- och samarbetsorganisationer och anpassar dina utvecklingsinsatser efter deras behov och önskemål. Insatserna kan bestå av utveckling av distriktets ordinarie verksamhet eller att hitta nya relevanta verksamhetsområden och satsningar. Du kommer arbeta med hela processen, från planering till verkställande och uppföljning. Därmed kommer ditt arbete till stor del bestå av att ansöka om extern finansiering för dessa satsningar. Du kommer formulera idébeskrivningar och skriva projektansökningar till kommunen och andra externa parter.

Du kommer rapportera till distriktets verksamhetsledare som är placerad i Solna, själv kommer du ha din arbetsplats i Rinkeby.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du har ett intresse för marknadsföring har och trivs med att tala inför grupp.  Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Det underlättar om du har lokalkännedom och mycket kontakter i området. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Mycket god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
 • Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
 • Har erfarenhet av stöd- och bidragshantering
 • Har kunskap om islam och dess värderingar
 • Är flerspråkig
 • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer
 • Har körkort

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning). Du är placerad i Rinkeby. Tjänsten kommer innebära en del resor till andra delar av distriktet, samt visst kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Fatema Vanat, Verksamhetsledare Distrikt GSU
073-519 15 78
fatema.vanat@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
073-519 15 74
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-06-17. Märk din ansökan med ”Verksamhetsutvecklare GSU”. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

 

Andra artiklar

Projektledare demokratiprojekt ”Aktivistguiden – positiv medborgaraktivism!” (25%)

Kommun: Solna Vill du vara med och skapa verktyg och metoder som gör det möjligt för unga att engagera sig för demokratin? Har du erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta

Verksamhetsutvecklare Västerås (heltid)

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är

Studiekonsulent till Umeå (50%)

Kommun: Umeå Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad