Verksamhetsutvecklare Västerås (heltid)

Verksamhetsutvecklare Västerås (heltid)

Brinner du för folkbildning och vill arbeta för att göra det möjligt för människor att enskilt och i grupp utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Då kan du vara rätt person för oss!

Om oss

Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Dina arbetsuppgifter  

Som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Ibn Rushd kommer du arbeta med utveckling av vår verksamhet i Distrikt Mitt, som består av Dalarnas län, Södermanland, Västmanland och Örebro län. Du utvecklar vårt arbete och våra folkbildningsinsatser i distriktet. Du skapar, utvecklar och upprätthåller samarbetet med våra medlems- och samarbetsorganisationer och anpassar dina utvecklingsinsatser efter deras behov och önskemål. Insatserna kan bestå av utveckling av distriktets ordinarie verksamhet eller att hitta nya relevanta verksamhetsområden och satsningar. Du kommer arbeta med hela processen, från planering till verkställande och uppföljning. Därmed kommer ditt arbete till stor del bestå av att ansöka om extern finansiering för dessa satsningar. Du kommer formulera idébeskrivningar och skriva projektansökningar till kommunen och andra externa parter.

Som verksamhetsutvecklare rapporterar du till distriktets verksamhetsledare. Du kommer vara placerad på Ibn Rushds kontor i Västerås, men då vi har verksamhet i hela distriktet kommer tjänsten innebära en del resande.

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du är en van skribent som på ett tydligt och medryckande sätt kan förmedla dina och andras ambitioner. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. I ditt arbete underlättar det om du har lokalkännedom och mycket kontakter inom distriktet. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt och trivs i att arbeta under tidspress.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenhet av pedagogiskt arbete eller folkbildningsarbete
 • Mycket god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt
 • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer
 • Erfarenhet av projektledning och/eller utvecklingsarbete

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter
 • Har erfarenhet av stöd- och bidragshantering
 • Har kunskap om islam och dess värderingar
 • Är flerspråkig
 • Har erfarenhet av arbete inom Ibn Rushd studieförbunds medlemsorganisationer
 • Har körkort

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning). Tjänsten innebär en del resor visst kvälls- och helgarbete. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Mohammad Fateh Atia, Tillförordnad verksamhetsledare Distrikt mitt
070-798 77 90
mohammad.fateh.atia@ibnrushd.se

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan via rekrytering@ibnrushd.se så snart som möjligt, dock senast 2018-12-09. Märk din ansökan med ”Verksamhetsutv. Västerås”. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Adress
Stora Gatan 18
722 12 Västerås

Andra artiklar

Studiekonsulent till Gävle (50%)

Kommun: Gävle Vill du skapa arenor för möte och utveckling samt arbeta för att muslimer ska vara en självklar del av Sverige? Är du dessutom en social, driven och resultatinriktad

Kommunikatör med inriktning mot påverkansarbete

Kommun: Solna Är du en skicklig kommunikatör med fingertoppskänsla för samhälle, politik och folkbildning? Har du dessutom erfarenhet av påverkansarbete och opinionsbildning kan du vara rätt person för oss! Om

Förbundschef

Brinner du för folkbildning och kultur och vill göra det möjligt för människor att utvecklas, stärkas i sin identitet och engagera sig i samhällsutvecklingen? Är du en erfaren ledare som