inkluderande arbetsplats?

Att fasta

01.

01.

De flesta vuxna muslimer som du jobbar med har fastat i minst 10-15 år. De har inte dött av det tidigare och det är inget nytt att fasta även i år.

Prestation

02.

02.

Sjuka, gamla och de med tuffa arbetsuppgifter är befriade från fastan. Bedömningen sker individuellt. Ha ett respektfullt och förstående samtal med dina anställda om du är orolig för deras prestationer.

Jobblunch

03.

03.

Fastande muslimer äter inte lunch, dricker inte vatten, kaffe eller te. De avgör själva om de vill sitta med på lunch/fika, eller tillbringa sina raster i vilorum, meditation eller promenader.

firande

04.

04.

Om ni planerar en afterwork, personalfest eller firande kan det vara fint att flytta fram eventet till efter den 22 april.

Olika

05.

05.

Dina medarbetare och kollegor fastar av flera anledningar och syften. Var nyfiken, men inte too pushy!

Ledighet

06.

06.

Ja! De flesta fastande muslimerna vill vara lediga den 22 april eller i anslutning till den dagen. Undvik att lägga viktiga möten då och ta gärna ett samtal med kollegan för att veta hur deras vecka ser ut.

Hijab

07.

07.

Kvinnliga kollegor som vanligtvis inte klär sig 100% i enlighet med en muslimsk klädkod kan dyka upp på jobbet i hijab under ramadan. Det är ett stort steg för dem. Var nyfiken, men inte too pushy!