Nybörjarkurs: Digitala verktyg med IT-Acko

Nybörjarkurs: Digitala verktyg med IT-Acko

Den 13-15 april erbjuder Ibn Rushd distrikt Stockholm-Uppsala en nätbaserad nybörjarkurs i några vanliga digitala verktyg. Vi ställde några snabba frågor till Acko Sulivani som håller i föreläsningsserien.

Varför ska man delta?

– Just nu när vi alla sitter mer inne än är ute så är det ett perfekt tillfälle att stärka sin IT-kompetens! Det har också blivit tydligt i och med coronautbrottet hur viktigt det är att ha de här kunskaperna i dag.

Vad får man lära sig?

– Kursen består av tre föreläsningar där den första handlar om Zoom som är ett väldigt smidigt verktyg för digitala möten. Under den andra träffen så får man lära sig grunderna i Windows 10 som är världens största operativsystem. Tredje dagen går vi igenom ordbehandlingsprogrammet Word, från hur man skapar dokument till hur man sparar dem i olika format. Det är alltså verkligen basnivå på hela kursen, inget avancerat på något sätt.

Vilka riktar ni er till?

– Främst så vänder vi oss till våra föreningar, men föreläsningarna är öppna för alla. Så man behöver inte vara medlem någonstans utan det är bara att klicka in sig via länkarna om man är intresserad.

”IT-Acko” står det på affischen, hur har du fått det epitetet?

– Det är för att jag brukar vara den som får hjälpa alla på distriktet med olika digitala grejer som jag kallas så. Så det började som ett internskämt kan man säga men i nästa vecka kan alla som vill gå kurs med IT-Acko!

Vill du delta? Gör så här!

Vi kommer använda oss av verktyget Zoom. Det är därför viktigt att du installerar Zoom innan föreläsningen. Det gör du enkelt här: https://zoom.us/support/download

13 April kl 18.00 – Baskunskap i Zoom (verktyg för digitala möten)
För att delta, gå in på länken:
https://us04web.zoom.us/j/641510757

14 April kl 18.00 – Baskunskap i Windows 10
För att delta, gå in på länken:
https://us04web.zoom.us/j/761798425

15 April kl 18.00 – Baskunskap i Microsoft Word
För att delta, gå in på länken:
https://us04web.zoom.us/j/274226996

Previous Workshop: Om Zoom på svenska, arabiska, somaliska eller turkiska
Next ​Digital Ramadan: En säker mötesplats för Sveriges alla muslimer

Andra artiklar