Ibn Rushd avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan

Ibn Rushd avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan

Ibn Rushd Studieförbund har den 28 oktober 2020 beslutat att avbryta samarbetet med Arabiska bokmässan. Orsaken är att föreningen som anordnar bokmässan har brutit mot samarbetsavtalet med Ibn Rushd.

– Det har kommit till vår kännedom att den här föreningen har brustit i sin kvalitetssäkring på ett sådant sätt att ett av de medverkande bokförlagen publicerat en antisemitisk bok på bokmässans hemsida, och det är helt oacceptabelt. Vi avbryter samarbetet med omedelbar verkan, säger Malin Novén, distriktschef Ibn Rushd Södra.

Arabiska bokmässan i Malmö har tidigare anordnats av Ibn Rushd men anordnas nu av en separat förening. Ibn Rushd har varit en av flera samarbetspartners till denna förening vid sidan av Malmö stad. Studieförbundet har planerat för att tillsammans med föreningen genomföra folkbildande aktiviteter under mässan, dessa ställs nu in.

– Våra samarbetsavtal med föreningar är glasklara kring att Ibn Rushds värdegrund ska följas och detta har man nu brutit emot. Vi har på alla sätt varit väldigt tydliga mot föreningen om vår nolltolerans mot antisemitism och andra odemokratiska uttryck och om vikten av kvalitetssäkring för att sådant inte ska missas. Därför finns det inga ursäkter för det som nu har skett, säger Malin Novén.

Att motverka antisemitism är en viktig fråga för Ibn Rushd som bland annat samarbetar med det muslimsk-judiska dialogprojektet Amanah.

Illustration: Madelen Lindgren

Previous Distanskurs: Personlig utveckling och bättre självförtroende
Next Distanskurs: Grunderna i bokföring

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar