Ibn Rushd sluter upp bakom Globala målen för hållbar utveckling

Ibn Rushd sluter upp bakom Globala målen för hållbar utveckling

I dag lanserar 82 svenska organisationer en gemensam avsiktsförklaring för att stärka Sveriges arbete med Globala målen för hållbar utveckling. Ibn Rushd är en av de organisationer som undertecknat dokumentet.

Takten i arbetet måste öka och den kommande regeringen behöver prioritera de Globala målens genomförande. Sveriges civilsamhälle skriver under på att vara aktiva i den processen. I det gemensamma dokumentet, Civilsamhället för Agenda 2030, lovar Ibn Rushd tillsammans med de andra undertecknande organisationerna en höjd ambition i genomförandet av Agenda 2030. Detta genom att folkbilda, vara innovatörer, utveckla nya metoder och bidra till att agendan genomförs lokalt och globalt.

Det är plattformarna CONCORD Sverige, Forum – Idéburna organisationer med social inriktning och LSU – Sveriges ungdomsorganisationer som tagit initiativ till avsiktsförklaringen.

– Vi vill med gemensam röst visa på allt det som idéburna organisationer och det ideella engagemanget gör för att bidra till hållbar utveckling. Vi kan bara uppnå Agenda 2030 om vi jobbar tillsammans, i partnerskap mellan olika sektorer i samhället. Här har civilsamhället en central roll att spela, säger Göran Pettersson, generalsekreterare för Forum.

Här kan du läsa avsiktsförklaringen. 

Bakgrund:

Den 25 september 2015 antog FN:s generalförsamling den historiska resolutionen Agenda 2030 för hållbar utveckling. Agendan innebär att alla 193 medlemsländer i FN förbundit sig att arbeta för att uppnå en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar värld till år 2030. Agendan innehåller 17 mål och 169 delmål, som i Sverige kallas Globala målen för hållbar utveckling. På engelska kallas de Global Goals for Sustainable Development.

Previous Fotoutställning för frihet och demokrati i Jemen
Next Så firar Ibn Rushd Internationella dagen för arabiska språket

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar