Ibn Rushd välkomnar Alve Högman, ny förbundschef

Ibn Rushd välkomnar Alve Högman, ny förbundschef

Alve Högman kommer senast från en anställning som rektor och chef vid Stadsmissionens Folkhögskola respektive Yrkeshögskola i Stockholm och kommer i augusti att ta över uppdraget som förbundschef för Ibn Rushd Studieförbund.

Alve har ett gediget samhällsengagemang och lång erfarenhet av att arbeta med olika skolformer och utbildningsinstitutioner, bland annat från Kista Folkhögskola där han var med under uppbyggnaden. Nu ser han fram emot att påbörja sitt nya uppdrag och han tror att Ibn Rushd har en viktig roll att spela i arbetet för ett mer demokratiskt och inkluderande Sverige.

– Ibn Rushd är en viktig aktör i Sveriges demokratiska landskap som helhet och för den muslimska gruppen specifikt. När vissa krafter i samhället verkar för att dra isär och motverka gemenskap kan Ibn Rushd vara ett kitt för att knyta samman människor, säger han.

Varför kan just folkbildning bidra till ett mer demokratiskt Sverige? 

– Folkbildning ger människor tillgång till kunskap och bildning och skapar trygga individer som kan vara med och bidra till samhället. När man fått chansen att utbilda och bilda sig finns också bättre förutsättningar för att kunna vara en aktiv demokratisk medborgare.

Vilka erfarenheter vill du ta med dig till Ibn Rushd? 

– Jag kommer ta med mig mitt brinnande engagemang för folkbildning och för civilsamhället. Jag tror på att skapa nära relationer med kollegor och medarbetare och på ett ledarskap som är inlyssnande, flexibelt och situationsanpassat.

Vad ser du för styrkor och utmaningar för Ibn Rushd?

– Jag slås av all fantastisk verksamhet som redan görs och tror att det är en väldigt bra grund för att ta ytterligare kliv som organisation i framtiden, säger Alve. Ibn Rushd är ett förbund som utgörs av sina medlemmar. Därför är en av de viktigaste utmaningarna framöver att stärka banden till redan befintliga medlemsföreningar och samtidigt söka nya allianser och samarbeten.

– Det ska bli otroligt spännande att få ta sig an denna utmaning tillsammans med all personal runt om i landet, avslutar han.

Vi hälsar Alve Högman varmt välkommen till oss på Ibn Rushd!

 

Andra artiklar

Kommentar till kritiken och drevet mot islamofobi.se

Vi på studieförbundet Ibn Rushd är stolta över att varje dag arbeta för demokrati och allas lika värde. Vi samlar en unik bredd av muslimer i Sverige med olika teologiska

Let’s talk integration

Tillsammans har vi kunskap från världens alla hörn. Den 22 oktober samlas vi för att använda våra erfarenheter och skapa ett Sverige vi alla vill leva i. Konferensen skapar ett

Ibn Rushd stöttar “Ortens bästa poet”

Den populära poesitävlingen ”Ortens bästa poet” har samlat ordkonstnärer från svenska förorter i flera år. Årets final hålls i Ungdomens hus i Rinkeby, och Ibn Rushd Studieförbund är med och