Missade du firandet av demokratidagen i Kristianstad?

Missade du firandet av demokratidagen i Kristianstad?

Den 15 september var det internationella dagen för demokrati. Vi passade på att fira detta med ett stort live-event med talare på flera språk och live-musik på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Nedan kan du se delar av eventet i efterhand.

Om live-eventet

Finns det människor i Kristianstad som inte tror på demokratins effektivitet? Vad har människor i samhällets ytterkant för hopp, verktyg och makt att kunna påverka sina egna liv och samhället i stort? Kan man förändra verkligheten i sitt bostadsområde – går det verkligen att få bort droger och kriminalitet med hjälp av demokratiska verktyg? Vad händer när man får välja sina egna representanter och kommunen börjar tillsätta projekt för att möta unga och bestämmer sig för att lära ut svenska till äldre? Och hur konfronterar vi rasismen och islamofobin i våra demokratiska strukturer?

Samarbetspartners

I ett stort samarbetsprojekt med lokala föreningar höjer 50 personer sina röster om demokrati, rasism och extremism. Vi får lyssna till tre talare som på olika språk fördjupar sig i vikten av val. Och vi lyssnar till fantastisk live-musik av Izmat Labbad och Reem Alasadi.

Qalinle Daib, ordförande i Tekniska nämnden i Kristianstads kommun.
Maryam Hasan, ordförande, Kultur- och hantverksföreningen, Kristianstad (arabiska)
Izmat Labbad och Reem Alasadi, orientalisk musik.
Ulrika Tollgren, Vice ordförande, Barn och utbildningsnämnden, Kristianstads kommun (svenska)
Previous Vi tar över MR-dagarnas instagram
Next Malmöiter tacklar ökande hat samtidigt som staden står värd för toppmöte mot antisemitism

Andra artiklar