Distanskurs: Att jobba som vikarie i skolvärlden

Distanskurs: Att jobba som vikarie i skolvärlden

OBS! Den här kursen går inte längre att anmäla sig till. 

Det finns tusentals skolor i Sverige, och alla har behov av vikarier. Är du nyfiken på hur det är att jobba som vikarie i skolvärlden? Då är den här distanskursen något för dig!

Kursens innehåll

Under kursen ”Att jobba som vikarie i skolvärlden” får du lära dig hur skolans olika verksamheter fungerar, ditt ansvar och uppdrag som vikarie, samt strategier och metoder för att klara av arbetsuppgifterna som ingår.

Vi går igenom de teoretiska grunderna, till exempel skollagen, skolans olika roller och vad som gäller när elever är i behov av extra stöd. Ledarskap i klassrummet, trygghet och studiero är andra saker som vi kommer att gå igenom och diskutera under kursen.

Målet är att du efter avslutad kurs ska känna dig trygg och förberedd inför att jobba som vikarie i skolvärlden, oavsett om du vill jobba med de yngre eller äldre barnen.

Kursen ges på svenska.

Kursinformation

Dagar och tider: Måndagar och tisdagar kl 19:15 – 20:45. Kursen har uppehåll vecka 52 och 53. Kursen ges på distans.

Start: Måndagen den 16 november

Kursavslutning: Tisdagen den 12 januari

Utrustning: Dator och uppkoppling till internet

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering

Kursavgift: Kursen är gratis, men du debiteras 500 kronor om du är frånvarande mer än 25 % av kurstimmarna. Anmälan är bindande och avbokning kan ske senast en vecka före kursstart.

Anmälan och frågor: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Anmälningsvillkor

Denna grundkurs i bokföring är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att höja deltagarnas kompetens. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Varje deltagare kan gå max en kurs (den kurs som bokas först).

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer.

Previous Distanskurs på arabiska: Marknadsför dig själv i jobbsökandet
Next Distanskurs: Bli bättre på att prata engelska

Andra artiklar