Distanskurs: Marknadsför dig själv i jobbsökandet

Distanskurs: Marknadsför dig själv i jobbsökandet

Den här distanskursen riktar sig till dig som letar jobb och som vill bli bättre på att sälja in dig själv. Kursen har stort fokus på kommunikation. För att söka jobb, det är att marknadsföra sig själv. Du får lära dig att sälja in dina erfarenheter, så att arbetsgivaren förstår vad du kan erbjuda.

Kursens innehåll

På kursen pratar vi om vilka jobb som du kan söka till redan i dag. Du får lära dig hur du kan matcha dessa jobb utifrån dina förutsättningar.

Kursen ger också inblick i att vara en vikarie på en arbetsplats.

Du får lära dig hur du på bästa sätt kommunicerar första gången med en arbetsgivare skriftligt och muntligt. Vi övar på att skriva ett bra och lockande CV som framhäver din kompetens, din utbildning och dina erfarenheter, tillsammans med ett presentationsbrev.

Vi går också igenom hur du förbereder dig för en intervju, träna på intervjufrågor och träna på hur du vill föra fram dina svar så att ditt budskap når fram. 

Kursen ges på svenska.

Fakta om kursen

Start: Måndagen den 2 november

Kursavslutning: Tisdagen den 15 december 2020

Dagar och tider: Måndagar och tisdagar kl 16:30 – 18:45. Kursen ges på distans.

Utrustning: Dator + uppkoppling till internet

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering

Kursavgift: Kursen är gratis, men du debiteras 500 kronor om du är frånvarande mer än 25 % av kurstimmarna. Anmälan är bindande och avbokning kan ge senast en vecka före kursstart.

Anmälan och frågor: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Anmälningsvillkor

Denna grundkurs i bokföring är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att höja deltagarnas kompetens. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Varje deltagare kan gå max en kurs (den kurs som bokas först).

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer.

Andra artiklar