Distanskurs: Svenska i arbetslivet

Distanskurs: Svenska i arbetslivet

Målet med den kostnadsfria distanskursen ”Svenska i arbetslivet” är att du ska bli tryggare i din svenska och förstå hur man hittar jobb i Sverige.

Kursens innehåll

Studier i svenska kombineras med information om hur saker fungerar på den svenska arbetsmarknaden. Vilka jobb passar dig? Vilka branscher behöver arbetskraft, nu och i framtiden? Hur gör du för att utbilda dig, om det behövs? Och vilken hjälp kan du få på vägen till ett jobb i Sverige?

Du får också lära dig ord och begrepp som är vanliga på jobbintervjuer. Vad betyder till exempel VAB, friskvårdsbidrag och OB-tillägg? Vi övar på att skriva CV och ansökningsbrev på svenska. Vi övar också på att byta ut vardaglig slang mot ett mer professionellt språk. Du får dessutom lära dig vanliga ord och uttryck från ett antal olika branscher där behovet av arbetskraft är stort och där utbildningen är ganska kort.

Fakta om kursen

Kunskapskrav: Grundläggande kunskaper i svenska

Utrustning: Dator + internetuppkoppling

Dagar och tider: Tisdagar kl 17.30-19.30 och fredagar kl 13.00-15.00.

Kursstart: Tisdagen den 20 oktober.

Antal träffar: 20 träffar a 90 minuter.

Antal platser: Antalet kursdeltagare är begränsat. Först till kvarn gäller.

Frågor och anmälan: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Anmälningsvillkor

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer. Anmälan är bindande och avbokning kan ge senast en vecka före kursstart.

Denna kurs är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att öka kompetensutvecklingen och arbetsmarknadsnära insatser. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Max en kurs per deltagare (den kurs som bokas först).

Previous Distanskurs: Lär dig bygga hemsidor som ett proffs med Wordpress
Next Distanskurs på arabiska: Marknadsför dig själv i jobbsökandet

Andra artiklar