Distanskurs: Lär dig bygga hemsidor som ett proffs med WordPress

Distanskurs: Lär dig bygga hemsidor som ett proffs med WordPress

OBS! Det går inte längre att anmäla sig till denna kurs.

Välkommen till en gratis distanskurs om att bygga hemsidor med hjälp av verktyget WordPress. Kursen riktar sig till dig som helt saknar kunskaper om hur man bygger hemsidor. Du behöver alltså inte ha några kunskaper i programmering eller någon datautbildning. Allt som krävs är grundläggande datorvana och en hel del nyfikenhet och kreativitet. Kursen ges på svenska.

Under de 16 planerade distansträffarna kommer vi tillsammans att steg för steg gå igenom grunderna i hur man enkelt bygger upp en hemsida i WordPress. Vi kommer att bekanta oss med plattformen, lära oss hur man installerar teman, justerar inställningar, skapar menyer, får bilder, widgetar, och loggor att ligga där de ska, och hur man kopplar ihop hemsidan med appar som Google maps och sociala medier. Och mycket, mycket mer förstås!

Kursledare är Yasir Isa, som driver eget företag inom design och webbutveckling. Yasir har under de senaste fem åren utvecklat tiotals hemsidor för företag, ideella organisationer, skolor med mera. Intresset för att utveckla hemsidor började som en sidohobby som nu har blivit en inkomstkälla. Med denna kurs hoppas vi att fler kan inspireras och våga prova något nytt. Välkommen till vår gratis distanskurs i WordPress!

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering

Utrustning: Dator + uppkoppling till internet

Planerad kursstart: Tisdagen den 6 oktober

Planerad kursavslutning: Tisdagen den 10 november

Veckodagar: Tisdagar, onsdagar och torsdagar

Antal träffar: 16 gånger

Tid: 13:00-15:15

Platser: Antalet kursdeltagare är begränsat. Först till kvarn gäller.

Kursavgift: Kursen är gratis, men du debiteras 500 kronor om du är frånvarande mer än 25 % av kurstimmarna.

Frågor och anmälan: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Anmälningsvillkor

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer. Anmälan är bindande och avbokning kan ge senast en vecka före kursstart.

Denna kurs är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att öka kompetensutvecklingen och arbetsmarknadsnära insatser. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Max en kurs per deltagare (den kurs som bokas först).

Andra artiklar