Distanskurs: Kom i gång med programmering

Distanskurs: Kom i gång med programmering

OBS! Den här kursen går inte längre att anmäla sig till. 

Syftet med distanskursen ”Kom i gång med programmering” är att ge deltagarna en grundläggande förståelse för de olika koncepten inom programmering. Efter kursen är målet att deltagarna också ska veta mer om vilka utbildningsmöjligheter och yrkesval som finns inom området programmering.

Kursens upplägg

Varje vecka utgår från ett tema, så som ”Gör ditt första program”, ”Tänk som en dator”, ”Felsökning”, ”If/else” med flera.

Under kursens gång kommer du också att få kunskap och insikt i hur det är att jobba med programmering och vilka yrkesroller som finns i branschen. Du får veta hur du kan gå vidare efter avslutad kurs för att lära sig mer. Vi går därför igenom vilka resurser som finns för självstudier, och vilka möjligheter som finns för organiserad vidareutbildning (t ex yrkeshögskolor). Kursen ges på svenska.

Kursinformation

Dagar och tider:  Måndagar och torsdagar kl 13.00-15.15 (sista tillfället slutar dock kl 14:30). Vecka 52 och 53 har kursen uppehåll.

Kursstart: Måndagen den 16 november

Avslutning: Torsdagen den 14 januari

Utrustning: Dator + uppkoppling till internet

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering

Kursavgift: Kursen är gratis, men du debiteras 500 kronor om du är frånvarande mer än 25 % av kurstimmarna.

Anmälan och frågor: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Anmälningsvillkor

Denna grundkurs i bokföring är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att öka kompetensutveckling och arbetsmarknadsnära insatser. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Max en kurs per deltagare (den kurs som bokas först).

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer.

Anmälan är bindande och avbokning kan ge senast en vecka före kursstart.

Previous Sveriges unga muslimer lämnar Ibn Rushd som medlemsorganisation
Next Distanskurs: Lär dig bygga hemsidor som ett proffs med Wordpress

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar