Europeiska islamofobirapporten 2022

Europeiska islamofobirapporten 2022

Europeiska islamofobirapporten 2022: Sverige, som är skriven under ledning av docent Emin Poljarevic, är obligatorisk läsning för alla som vill främja mänskliga rättigheter i Sverige. 
 
Rapporten vittnar om en snabb utveckling inom svensk politik och lagstiftning och ett alltmer godtyckligt förhållningssätt från myndigheters och förvaltnings sida gentemot muslimska civilsamhällesgrupper och organisationer. Rapporten visar även en ständigt växande antimuslimsk radikalisering såväl på nätets ytterkanter som i den politiska huvudfåran och på de stora onlineplattformarna, där muslimers deltagande i politik och samhällsliv i Sverige alltmer har kommit att ses som en säkerhetsfråga och inte som en fråga om deltagande i demokratin. 
 
Något som lett till alltmer brutala eller drastiska åtgärder efterlysts mot muslimska minoriteter och aggressiv islamofobisk retorik och politik har blivit legitim i många väljares ögon, på grund av borgerliga partiers samarbete med Sverigedemokraterna.   
 
Rapporten pekar också på hur en liten men inflytelserik grupp tankeledare, bestående av politiker, journalister och akademiker, och nya statliga subventioner till öppet islamofoba nyhetssajter har kommit att bli centrala för utvecklingen av islamofobi i Sverige idag.  
 
Ladda ner rapporten i sin helhet på https://islamophobiareport.com/islamophobiareport-2021.pdf 

”Sammanfattning av Civilsamhällets nätverk mot antimuslimsk rasism” 

Previous Välkommen till Nordens största forum för mänskliga rättigheter 2022!
Next Nyhetsbrev nr 3. 14 okt 2022

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar