Folkbildningsstipendium till Ibn Rushds verksamhetsvecklare

Folkbildningsstipendium till Ibn Rushds verksamhetsvecklare

Ibn Rushds verksamhetsutvecklare Mona Nechma är en av Stockholms stads folkbildningsstipendiater 2019. Hon får utmärkelsen för sitt arbete med att göra folkbildningen tillgänglig för fler – och för att hon gett en plattform åt såväl samtal om representativitet i konsten som åt interreligiös dialog.

Det är kulturnämnden i Stockholms stad som varje delar ut folkbildningsstipendier till medarbetare i de studieförbund som är verksamma i Stockholms stad. Ibn Rushds verksamhetsutvecklare Mona Nechma fick på fredagen motta stipendiet under en högtidlig ceremoni i Stockholms stadshus där även årets kulturpriser och kulturstipendier delades ut.

Stipendiet är på 10 000 kronor. Motiveringen lyder som följer:

“Mona Nechma är verksamhetsutvecklaren som arbetar aktivt för att göra folkbildning tillgänglig och begriplig för förbundets deltagare och för att skapa utrymme för representation i Kultursverige genom att synliggöra kvinnliga kulturarbetare från förorter. I samtalsserien ”Att avbilda eller avbildas” har Mona lyft och givit unga muslimska tjejer en plattform utifrån ett brett, inkluderande konstbegrepp med uttryck som spoken word, poesi, scenkonst, sockerskulptering, digital bild och hennamålning. Mona håller även i gång den interreligiösa dialogen. Med nyfikenhet, öppenhet och respekt bjuds cirkeldeltagare inte bara in att upptäcka saker som deras religioner har gemensamt, utan de får även utforska och uppskatta olikheterna. Samtalen leder dessutom ofta till en djupare förståelse för den egna religionen.”

Andra artiklar

Ibn Rushd får pengar för att jobba med förbättrad matchning på arbetsmarknaden

Ibn Rushd har fått 400 000 kr av Folkbildningsrådet för matchningsinsatser inom folkbildningen. Med start i februari i år kommer förbundet tillsammans med ett antal samarbetsaktörer starta upp en mottagning i

Sverige får inte svika de som söker asyl

dag börjar Europaparlamentet förhandla om flera av de förslag som ligger till grund för EU:s nya gemensamma asylsystem. Asylsökandes rättigheter till skydd i Sverige försämrades avsevärt när riksdagen antog en

​Möt Rashid Musa i årets första nummer av tidskriften Kupolen

Ibn Rushds tidskrift Kupolen har kommit ut med ett nytt nummer. Den här gången får du bland annat möta Rashid Musa, ordförande för Ibn Rushds medlemsorganisation Sveriges unga muslimer (SUM).