Folkbildningsstipendium till Ibn Rushds verksamhetsvecklare

Folkbildningsstipendium till Ibn Rushds verksamhetsvecklare

Ibn Rushds verksamhetsutvecklare Mona Nechma är en av Stockholms stads folkbildningsstipendiater 2019. Hon får utmärkelsen för sitt arbete med att göra folkbildningen tillgänglig för fler – och för att hon gett en plattform åt såväl samtal om representativitet i konsten som åt interreligiös dialog.

Det är kulturnämnden i Stockholms stad som varje delar ut folkbildningsstipendier till medarbetare i de studieförbund som är verksamma i Stockholms stad. Ibn Rushds verksamhetsutvecklare Mona Nechma fick på fredagen motta stipendiet under en högtidlig ceremoni i Stockholms stadshus där även årets kulturpriser och kulturstipendier delades ut.

Stipendiet är på 10 000 kronor. Motiveringen lyder som följer:

”Mona Nechma är verksamhetsutvecklaren som arbetar aktivt för att göra folkbildning tillgänglig och begriplig för förbundets deltagare och för att skapa utrymme för representation i Kultursverige genom att synliggöra kvinnliga kulturarbetare från förorter. I samtalsserien ”Att avbilda eller avbildas” har Mona lyft och givit unga muslimska tjejer en plattform utifrån ett brett, inkluderande konstbegrepp med uttryck som spoken word, poesi, scenkonst, sockerskulptering, digital bild och hennamålning. Mona håller även i gång den interreligiösa dialogen. Med nyfikenhet, öppenhet och respekt bjuds cirkeldeltagare inte bara in att upptäcka saker som deras religioner har gemensamt, utan de får även utforska och uppskatta olikheterna. Samtalen leder dessutom ofta till en djupare förståelse för den egna religionen.”

Previous Krönika: Mina trossyskon skapar vägar mellan hjärtan
Next Folkbildningsrådet släpper studie om Ibn Rushd

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar