Att komma till Sverige – Ibn Rushd Studieförbunds verksamhet för asylsökande

Att komma till Sverige – Ibn Rushd Studieförbunds verksamhet för asylsökande

Miljontals människor är just nu på flykt och en liten del kommer till Europa och Sverige för att söka skydd och trygghet. Ibn Rushd Studieförbund har därför satsat på samhällsorientering för nyanlända och asylsökande.Verksamheten äger rum över hela landet.

Deltagarna får lära sig om hur det svenska samhället är uppbyggt och vilka instanser man kan vända sig till för att få hjälp i olika frågor. Vi på Ibn Rushd Studieförbund är övertygade om att vår satsning kommer att ha en positiv effekt i deltagarnas nya liv.

Volontärer till vår verksamhet för asylsökande

Vi söker dig som kan prata arabiska, dari, somaliska eller tigrinja för att hålla i våra studiecirklar. Du kommer att få studiematerial och även cirkelledarutbildning av oss om det skulle behövas. Du bestämmer själv när du vill hålla i cirklarna och vi kommer givetvis kostnadsersätta dig eller din förening för studiecirklarna.

Vi behöver personer som både kan ställa upp i enstaka tillfällen men också för de som vill engagera sig långsiktigt. Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något. Det här kan bli ditt sätt att bidra till att v’lkomna flyktingar till Sverige.

För intresseanmälan mejlar du vår nationella samordnare för asylverksamheten Mustafa Tumturk på mustafa.tumturk@ibnrushd.se.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!