Göteborg öppnar upp för folkbildning för alla igen.

Göteborg öppnar upp för folkbildning för alla igen.

Dagens Nyheter skriver idag att det nya politiska styret i Göteborg öppnar upp för folkbildning för alla igen.

Vänsterpartiet Göteborg, Socialdemokraterna i Göteborg och Miljöpartiet de gröna i Göteborg yrkar att bidragsansökan öppnas för 2023 vilket gör ansökningsförfarandet tillgängligt igen för det enda studieförbund som står utanför. Trots tre granskningar och tre tjänsteutlåtanden som stöder Ibn rushds ansökan om bidrag så står studieförbundet fortfarande utan bidrag på grund av ideologisk särbehandling. Något som studieförbundet överklagat till kammarrätten.

”Beslutet har väckt förhoppningar hos Ibn Rushd. Malin Novén, chef för västra distriktet, säger till DN att de tolkar beslutet ”som att nya styret förstår att Ibn Rushd är viktigt och att vi behövs”.

– Vi kommer skicka in en uppdaterad ansökan för bidragsperioden 2022-2023. Men vi kommer behöva ta ställning i vad riskerna och bördan av vad ytterligare granskningar kommer innebära för engagemanget i civilsamhället och för göteborgare.”

Läs hela artikeln här: https://www.dn.se/sverige/studieforbundet-ibn-rushd-kan-fa-tillbaka-bidraget-som-drogs-in/

Bild: Malin Novén, distriktschef Ibn Rushd Studieförbund, distrikt Västra

Previous FRA-konsultation: erfarenheter från civilsamhällesorganisationer som arbetar med mänskliga rättigheter
Next Ibn Rushds verksamhet i Karlstad

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar