Excel: Lär dig grunderna eller bygg på kunskaperna

Excel: Lär dig grunderna eller bygg på kunskaperna

Excel är ett av de allra vanligaste dataprogrammen på arbetsplatser i dag. Det spelar ingen roll om du jobbar som administratör, ekonom, lärare, sjuksköterska eller något helt annat: Du förväntas kunna Excel. Goda kunskaper i Excel kan hjälpa dig att få jobbet du vill ha.

I höst erbjuder vi två kostnadsfria distanskurser i Excel: en grundkurs och en kurs för dig som kan en del om programmet, men vill bli bättre på Excel. Detaljer om kurserna finns nedan.

Ange vid anmälan vilken av Excelkurserna du vill gå. Kurserna löper parallellt och du kan bara gå en av dem.

Vem riktar sig kurserna till?

Båda kurserna är en del av Ibn Rushds utbud av kostnadsfria kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad, arbetslös, eller är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin. Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden för att öka kompetensutvecklingen och arbetsmarknadsnära insatser. De är därför helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla. Max en kurs per deltagare (den kurs som bokas först).

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer. Anmälan är bindande och avbokning kan ge senast en vecka före kursstart.

Lär dig grunderna i Excel

På nybörjarkursen får du en grundlig introduktion i Excel, och vi går igenom hur du hanterar arbetsböcker och kalkylblad, skapar kalkyler, samt redigerar och formaterar dem. Du får lära dig olika funktioner och hur du kan jobba med formler. Du får också lära dig att göra tabeller.

Kurslängd: 5 veckor

Dag och tid: måndagar och onsdagar kl 15:00 – 18:00

Kursstart: Oktober. Exakt datum meddelas inom kort.

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering

Utrusning: Dator + uppkoppling till internet. Du behöver också ha tillgång till programmet Excel.

Anmälan och frågor: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

 

Bli bättre på Excel

Det här är kursen för dig som redan kan grunderna i Excel. Vi går vi igenom namngivna celler, absoluta och relativa cellreferenser, hur du arbetar med diagram, pivottabeller, matematiska funktioner samt statiska funktioner.

Kurslängd: 5 veckor

Dag och tid: tisdagar och fredagar kl 15:00 – 18:00

Kursstart: Oktober. Exakt datum meddelas inom kort.

Kunskapskrav: Grundläggande datorhantering och kunskaper som motsvarar vår kurs “Lär dig grunderna i Excel” (se ovan).

Utrusning: Dator + uppkoppling till internet. Du behöver också ha tillgång till programmet Excel.

Anmälan och frågor: hanifa.nalubowa@ibnrushd.se

Andra artiklar