Följ med Ibn Rushd till Bosnien 4-7 september

Följ med Ibn Rushd till Bosnien 4-7 september

Den 4-7 september är det dags för årets viktigaste resa. Följ med Ibn Rushd till Bosnien, lär dig mer om folkmordet och för kunskapen vidare.

Vad går resan ut på?
Sedan flera år tillbaka ordnar Ibn Rushd studieresor till Bosnien. Bland annat besöker vi Srebrenica, platsen där 8 000 muslimska bosnier mördades i juli 1995. Bakom detta folkmord låg ett förlopp där propaganda och ryktesspridning var viktiga ingredienser. Ingen vaknar plötsligt upp och hatar sina grannar – det är steg för steg som rasismens positioner flyttas fram. Kanske har det aldrig varit viktigare att folkbilda om Srebrenica än det är i dag.

Ibn Rushd vill att historien om Bosnien ska få den vikt den behöver ha i historieskrivningen och läroböckerna. Under resans gång belyser vi landets rika historia och besöker viktiga städer och platser för inbördeskriget. På plats i Srebrenica tar vi del av vittnesmål från överlevande och lär oss mer om skeendena kring folkmordet.

Med avstamp i studiebesök, föreläsningar och kontakt med lokalbefolkningen reflekterar vi tillsammans över frågor kopplade till antirasism och mänskliga rättigheter och får kunskap som vi sedan kan föra vidare.

Vem kan åka med?
Vi vänder oss till dig som är intresserad av, eller arbetar med, mänskliga rättigheter och antirasism. Du har ett intresse för folkbildning som verktyg för samhällsförändring. Du vill engagera dig för mänskliga rättigheter och mot rasism/nationalism tillsammans med oss och våra medlemsorganisationer.

Du ska även:
• Vara minst 18 år
• Ha svenskt medborgarskap och ett giltigt pass
• Helst inte ha besökt Srebrenica tidigare
• Delta i en förberedande och reflekterande studiecirkeln på distans. Studiecirkeln består av tre träffar – 29 augusti, 2 september och 19 september. Om du uteblir från någon av träffarna debiteras du fullt pris för resan.

Vad kostar det?
Aktiva inom Ibn Rushds medlemsorganisationer betalar 2 500 kronor.
Representanter för andra organisationer/anställda på myndigheter/övriga betalar 5 000 kronor.

Resan äger rum 4-7 september 2019.

Hur anmäler jag mig?
Skicka en intresseanmälan senast den 30 april 2019 till mohamed.temsamani@ibnrushd.se. Uppge: för- och efternamn, adress, personnummer, telefon och e-postadress. Observera att ditt namn ska skrivas som det står på ditt pass. Du ska också skicka med ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt intresse för frågorna och hur du skulle vilja jobba vidare med dem efter resan.

Om antalet ansökningar överstiger antalet platser kan vi komma att göra ett urval. Då prioriteras de som vi bedömer kommer ha störst nytta av resan och som verkar ha störst intresse för att arbeta med frågorna.

Previous ​Möt Rashid Musa i årets första nummer av tidskriften Kupolen
Next Nya yrkeskvinnor tar plats i arbetslivet

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar