Säkerheten för trossamfund ska stärkas

Nytt uppdrag ska stärka säkerheten för trossamfunden och öka kunskapen om deras säkerhetssituation.

Regeringen ger Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) i uppdrag att genomföra insatser för att stärka trossamfunds säkerhet och öka kunskapen om deras säkerhetssituation och utsatthet för olika former av rasism och hatbrott. I uppdraget ingår att ta fram en rapport om olika trossamfunds säkerhetssituation och att genomföra kunskapshöjande insatser på regional nivå riktade till trossamfund, kommuner, länsstyrelser och andra myndigheter.

– Trossamfunden är en omistlig del av det civila samhället och av det demokratiska samtalet, och det är oacceptabelt när destruktiva krafter försöker tysta svenskt föreningsliv genom hat, hot och skadegörelse. Det är oerhört viktigt att vi skyddar yttrandefrihet, trosfrihet och religionsfrihet och därför måste säkerhetssituationen förbättras för samfunden och deras utövare, säger socialminister Jakob Forssmed.

Läs hela pressmeddelandet här.

Previous Inte i Almedalen? Sommartips: livepodd från Almedalen 2023
Next Integration på riktigt hos Ibn Rushd

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar