Varför Ibn Rushd?

Varför Ibn Rushd?

Ibn Rushd är ett studieförbund med fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning.  

Vårt utbud av studiecirklar och kulturarrangemang skapar delaktighet och bidrar till att människor med olika bakgrund möts, stärks och lär sig tillsammans. Ibn Rushd tror starkt att lösningen på många av vår tids utmaningar är folkbildning och engagemang. 

Ibn Rushd står upp för människor som marginaliserats, och ger dem en plattform i civilsamhället. Samt möjligheten att bli en del av det svenska civilsamhället. Ibn Rushd når till ofta människor som annars inte engagerar sig i folkbildning.

Ibn Rushd stöttar och stärker våra föreningars arbete, och många gånger möjliggör för dem att utvecklas. Ett starkt civilsamhälle är viktigt för demokratin. Ibn Rushd är många gånger en bro mellan olika delar i samhället, stärker demokrati och inflytande för unga.

Ibn Rushds uppdrag är att:

Demokrati arrangemang

Ibn Rushd har haft hundratals arrangemang inom demokrati över hela Sverige. Syftet med arrangemangen är att bilda deltagarna om: varför man röstar, hur man röstar och vad demokrati är samt information om varje parti. Många deltagare hos Ibn Rushd har röstat efter dem deltog i ett eller flera arrangemang. Flera av våra deltagare har påpekat att dem känner sig mer etablerade i samhället på grund av Ibn Rushd.

Cirkelledarutbildning

Visste du att Ibn Rushd kan utbilda era ideella att bli cirkelledare? Det är ett perfekt sätt att lära sig mer och utveckla ett intresse för ett ämne tillsammans med andra. Läs mer om vår cirkelledare utbildning nedan!

Vill du samarbeta med oss?

Skriv gärna till oss!

info@ibnrushd.se