Ines Merai hos Ibn Rushd får Stockholms stads folkbildningsstipendium

Ines Merai hos Ibn Rushd får Stockholms stads folkbildningsstipendium

Ibn Rushds medarbetare Ines Merai tilldelas Stockholms stads folkbildningsstipendium 2020. Stipendierna delas årligen ut till engagerade och skickliga personer som gjort viktiga insatser för folkbildningen i Stockholm.

Jag har bott i Sverige sedan 2009 och innan så har jag inte känt att det varit möjligt för mig att utbilda mig. Men nu har jag kommit på att jag antingen vill bli barnskötare eller undersköterska. Ines som har hand om oss här har fått mig att tro på att jag kan klara det.”

Citatet kommer från en av deltagarna i Kvinnornas bildningshus i Flemingsberg söder om Stockholm – en Ibn Rushd-verksamhet som Ines Merai byggt upp. Hon började som cirkelledare hos Ibn Rushd och är i dag anställd som verksamhetsutvecklare och studiekonsulent.

Till Kvinnornas bildningshus kommer utrikesfödda kvinnor för att delta i studiecirklar i bland annat svenska, samhälls- och integrationsfrågor, sömnad och dans. En gång i veckan är det öppet hus där besökarna kan få hjälp med att exempelvis söka jobb eller skaffa e-legitimation.

Bildningshuset har också blivit en mötesplats i lokalsamhället som engagerar många – polisen och Huddinge kommun är bara några av alla aktörer som hälsat på för att berätta mer om hur de jobbar, och under vårvintern hölls en studiecirkel om föräldraskap i Sverige i samarbete med Bris. Våren 2020 har man i stället träffats digitalt.

Målet med Kvinnornas bildningshus är att stötta deltagarna i deras etableringsprocesser. Ines Merai, som själv hade stor hjälp av folkbildningen när hon kom till Sverige, ser hur verksamheten hos Ibn Rushd kan vara en språngbräda för dem att ta sig ut i samhället.

– När självförtroendet stärks, blir man också mer självständig, säger hon.

Stipendiet som Ines Merai får av Stockholms stad är på 10 000 kronor.

Foto: Hanna Svensson

Previous Muslimsk-judisk studiekväll: Om sjukdom ur ett socialt, religiöst och historiskt perspektiv
Next Sveriges unga muslimer lämnar Ibn Rushd som medlemsorganisation

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar