Muslimsk-judisk studiekväll: Om sjukdom ur ett socialt, religiöst och historiskt perspektiv

Muslimsk-judisk studiekväll: Om sjukdom ur ett socialt, religiöst och historiskt perspektiv

Det Malmöbaserade projektet Amanah arbetar för att skapa tillit och dialog mellan muslimer och judar. Ibn Rushd har samarbetsavtal med projektet som nu bjuder in till en digital studiekväll på temat sjukdom.

Amanah grundades 2017 av en imam och en rabbin i Malmö. Till aktiviteterna hör kulturevenemang och interreligiösa möten där teman och texter diskuteras av deltagare från båda religionerna. Amanah är också ute i Malmöskolor och diskuterar kultur och identitet med målet att främja ömsesidig tillit.

Digital Beit Midrash/Madrasa – öppen för alla

Beit Midrash/Madrasa är Amanahs gemensamma studiekvällar där rabbin Moshe-David HaCohen och imam Salahuddin Barakat delar med sig av sina respektive traditioners kunskap, andlighet och samhällsperspektiv. Studiekvällarna är öppna för alla som är intresserade av att fördjupa sin förståelse för muslimsk och judisk tradition.

Den 4 juni klockan 18 hålls en digital Beit Midrash/Madrasa med hjälp av mötesverktyget Zoom. Temat är högst aktuellt: Dealing with disease, a social, religious and historical perspective.

Föranmälan är obligatorisk – du hittar den här!

Previous Zoom för cirkelledare – på somaliska, arabiska och lätt svenska
Next Ines Merai hos Ibn Rushd får Stockholms stads folkbildningsstipendium

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar