Kupolen nummer 3 ute nu!

Kupolen nummer 3 ute nu!

Årets sista nummer av Kupolen är här! Ibn Rushds förbundstidskrift har den här gången mött aktivisten, konstnären och pedagogen Saadia Hussain. Hon lyfter fram grupper som sällan får plats på de stora konstscenerna, såsom nyanlända kvinnor. I en kollektiv skapandeprocess lyfts de fram och ges en röst.

Vi har också pratat med René León Rosales, en av författarna till ”När betongen rätar sin rygg – ortenrörelsen och folkbildningens renässans”. Den nyutkomna boken skildrar framväxten av en mobilisering i förorten och tar även upp folkbildningens viktiga roll för att skapa förändring.

I ortenrörelsens spår går ungdomarna i Aktivistguiden – en studiecirkel i positiv medborgaraktivism som Ibn Rushd genomfört under det gångna året och som nu resulterat i ett studiematerial skapat av deltagarna själva.

Omslaget till tidningen har Hadi Qasemi gjort. ”Konsten var det första språket jag lärde mig”, säger han om hur det var att komma till Sverige från Iran som 13-åring.

Konst, språk och bildning öppnar våra ögon för nya världar och ger oss en ökad förståelse för våra likheter och olikheter. I förlängningen ger det ett öppnare samhälle.

Läs Kupolen här!

Andra artiklar

Palestina i fokus under uppskattat läger

Runt 25 unga från hela Sverige deltog i det sommarläger som Ibn Rushd arrangerade tillsammans med Palestinagrupperna i Sverige den 10-12 augusti. Fokus låg på fakta i konflikten mellan Israel

Höstfestival i Kristianstad i helgen

Nu på lördag, den 3 november, är det återigen dags för höstfestival på Gamlegården i Kristianstad. Arrangör är Kreativa platser – ett Ibn Rushd-initierat projekt som pågår året med stöd från

Så firar Ibn Rushd Internationella dagen för arabiska språket

Den 18 december infaller Internationella dagen för arabiska språket. Studieförbundet Ibn Rushd uppmärksammar det med ett seminarium på Lunds universitet. Arabiskan är ett av världens största språk som talas av