Kupolen nummer 3 ute nu!

Kupolen nummer 3 ute nu!

Årets sista nummer av Kupolen är här! Ibn Rushds förbundstidskrift har den här gången mött aktivisten, konstnären och pedagogen Saadia Hussain. Hon lyfter fram grupper som sällan får plats på de stora konstscenerna, såsom nyanlända kvinnor. I en kollektiv skapandeprocess lyfts de fram och ges en röst.

Vi har också pratat med René León Rosales, en av författarna till ”När betongen rätar sin rygg – ortenrörelsen och folkbildningens renässans”. Den nyutkomna boken skildrar framväxten av en mobilisering i förorten och tar även upp folkbildningens viktiga roll för att skapa förändring.

I ortenrörelsens spår går ungdomarna i Aktivistguiden – en studiecirkel i positiv medborgaraktivism som Ibn Rushd genomfört under det gångna året och som nu resulterat i ett studiematerial skapat av deltagarna själva.

Omslaget till tidningen har Hadi Qasemi gjort. ”Konsten var det första språket jag lärde mig”, säger han om hur det var att komma till Sverige från Iran som 13-åring.

Konst, språk och bildning öppnar våra ögon för nya världar och ger oss en ökad förståelse för våra likheter och olikheter. I förlängningen ger det ett öppnare samhälle.

Läs Kupolen här!

Andra artiklar

Efter branden – nu manifesterar de för fred och trygghet

Ett par dagar in i ramadan totalförstördes Islamiska Kulturcentrets moské i Hässleholm i en våldsam brand. Det hela utreds som grov mordbrand och många mår dåligt över det som hänt.

Goda grannar, ett nytt spännande samarbete!

Svenska kyrkans församlingar på Södermalm i Stockholm, samt Stockholms moské och Islamic Relief bildar tillsammans en mottagning för rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning. Goda grannar bygger på samarbete med organisationer i

Ledare: Den stora gemenskapens tid

Månaden ramadan är ett årligt tillfälle för många muslimer att stärkas i sin tro och i sin relation med Gud. Men för många är det också ett tillfälle för personlig