Ibn Rushd lovverksamheter

Ibn Rushd lovverksamheter

Studieförbundet Ibn Rushd Norra Distrikt har flera lovverksamheter året runt. Studiecirklarna är avsedd att erbjuda barnen en meningsfull och lärorik lovupplevelse samtidigt som dem kan ha kul tillsammans med sina kamrater. 

Lov är en tid fylld av glädje, men det kan också kännas ensamt när vänner är bortresta eller upptagna. Ibn Rushd har skapat aktiviteter för att utforska och uppskatta naturen samt att ta hand om naturen, roliga aktiviteter i köket, kreativa workshops och kulturella upplevelser.  

Natur och Miljö: 

– Barnen utforskade naturen, lärde sig känna igen olika växtarter och engagerade sig i att rensa upp skräp i naturen. Denna erfarenhet ökade deras medvetenhet om miljön och betonade hur viktigt det är att vårda den. De utvecklade en ökad förståelse för att naturen är en skatt som behöver skyddas, och de lärde sig att vara ansvarsfulla miljövårdare. 

Hembakta pizzor: 

– Under studiecirklarna har barnen möjlighet att laga egna pizzor. Denna aktivitet inte bara underhöll dem utan gav dem också värdefulla kunskaper om matlagning. Genom att delta i förberedelserna utvecklade barnen sina matlagningsfärdigheter och förstod vikten av att kunna laga sin egen mat, vilket är en viktig färdighet för självständighet och ansvar. 

Kreativitet: 

– Genom att utforska konsthantverk och skapa egna vykort med naturmaterial uppmuntrades barnens kreativitet. Dem får utlopp för sin konstnärliga sida och utvecklade sina konstnärliga färdigheter. Möjlighet till en kreativ utveckling är viktigt för barnens personliga tillväxt och självförtroende. 

Lovverksamheten är betydelsefull eftersom den erbjuder barn möjligheten att lära sig nya färdigheter, upptäcka sin omgivning och utveckla ett ökat ansvar för miljön. Barnen får även möjlighet att uppleva kulturell mångfald och främja sin kreativitet tillsammans med andra barn med olika bakgrunder. Denna pedagogiska och roliga sommaraktivitet spelar en viktig roll i barns personliga utveckling och lärande. 

Kulturella Aktiviteter: 

– Genom att besöka museer och delta i filmkvällar med fokus på integration, får barnen möjlighet att utforska olika kulturer och mångfald. Denna upplevelse främjar en ökad tolerans, förståelse och respekt för andra kulturer och människor. Det hjälper barnen att utveckla en bredare världsbild. 

Ibn Rushd Norra distrikt erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för barn, inklusive konst och kultur, pyssel, språkinlärning (inklusive arabiska), matlagning och bokläsning och mycket mer. 

Previous Vad är Ibn Rushd-pedagogik och folkbildning för barn?
Next MR-dagarna 2023

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar