Internationella hijabdagen firas i Sundsvall 12 feb

Varje år den 1 februari uppmärksammar World Hijab Day de miljoner muslimska kvinnor som väljer att bära hijab. Det är också en dag för att uppmuntra kvinnor från alla bakgrunder och religioner att bära och uppleva hijab.

Nu bjuder Ibn Rushds distriktschef i Norr in till ett personligt samtal där hon själv delar med sig av sin egna berättelse om hijab. Vad betyder den? Hur gick det till när hon valde att bära den? Vad innebär det att bära hijab i Sundsvall idag? Kom och lyssna, ställ nyfikna frågor och lär känna hijaben och Maha.

Maha Al Haddad är en ledare som har arbetat med utbildning, integration och demokrati i Norrland i över tjugo år. Som muslimsk kvinna har hon blivit en tongivare i samtalet om religionens roll i det civila samhället. Mahas hijab har alltid varit central för hennes identitet och under hijabens dag kommer hon att berätta just varför.

– Mitt namn är Maha Al Haddad och jag är en kvinna med hijab. Vill du lära känna mig och min historia med hijab? Nu har du chansen! Kom och lär känna mig på nära håll!


Previous Missade du Mänskliga rättighetsdagarna?
Next Dialog som ett förändringsverktyg står i fokus under A World of Neighbors 20-24 feb

Andra artiklar