Krisinformationsmöte för medlemmar

Krisinformationsmöte för medlemmar

Just nu sprids rykten om att socialtjänsten tar muslimska barn och att det pågår en desinformationskampanj mot Sverige riktat mot muslimer i frågan.  

Ryktena har orsakat en stor oro och vi tar oron på allvar. Ingen ska behöva känna oro för att ens barn riskerar att fara illa. 

Det är viktigt att vi nu samlas gemensamt trots kort tidsaspekt. Med anledning av detta samordnar Ibn Rushd studieförbund och Islamic Relief Sverige ett möte för medlemsorganisationer och andra aktörer. Syftet med mötet är att få en nulägesbild av situationen och samla ihop frågor som behöver besvaras. Mötet arrangeras den 22 februari på kvällen. Information om tid samt länk till mötet kommer inom kort. 

Ibn Rushd tror att en dialog med socialtjänsten är viktig. Vi uppmuntrar alla medlemsorganisationer att söka kontakt med lokala aktörer för att få stöd i frågor där det finns lokala frågetecken. Dialog och folkbildning är viktiga nycklar för att motverka desinformation och bygga en tillitsfull relation. 

Har du några frågor får du gärna kontakta distriktschefen i ditt distrikt eller skriva till oss på info@ibnrushd.se

Previous Distriktchef skriver i Corren idag (med källhänvisningar)
Next Kakabavehs fördomar har förstärkt motsättningarna

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ibnrush1/public_html/wp-content/themes/trendyblog-theme_new/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Andra artiklar