Möte med Vänsterpartiet i riksdagshuset

Möte med Vänsterpartiet i riksdagshuset

Ibn Rushd och vår medlemsorganisation Islamic Relief träffar riksdagsledamöter Nadja Awad, Malcolm Momodou Jallow, Lorena Delgado Varas, och Daniel Riazat från Vänsterpartiet i riksdagshuset. I fokus låg presentationer av våra organisationer och att lära känna varandra.  

Islamic Relief är näst störst inom humanitärt arbete efter Röda Korset i Sverige och har verksamhet i 40 länder. På mötet berättade Islamic Relief hur man jobbar med könsbaserat våld och flyktingmottagande.  

Islamic Reliefs verksamhet är öppen för alla i nöd och hittills har miljontals människor passerat genom Islamic Reliefs verksamhet genom UNHCRs klustersamarbete på FN-nivå. Det svenska biståndet gör en stor skillnad för människor över hela världen. 

Ibn Rushd studieförbund, en av de yngsta och minsta i studieförbundsbranschen berättade hur folkbildningen bidrar med en infrastruktur till demokrati- och jämlikhetsarbetet i landet. Som en del av Riksrevisionens rekommendationer så delade Ibn Rushd också med sig av förslag på hur partierna i större utsträckning kan nyttja exempelvis studieförbundens risk- och väsentlighetsanalyser för att komma åt lokala utmaningar genom nationella handlingsplaner.  

Samtalen mellan organisationerna fortsätter och riksdagsledamöterna fortsätter sin turné landet runt för att tala om antirasistiska strategier för parlamentarismen.  

I bild: Nadja Awad, Malcolm Momodou Jallow, Lorena Delgado Varas och Anna Waara. 

Previous Ibn Rushd deltog i ett rundabordssamtal om antirasism
Next Utbildningen: Imam som socialarbetare

Andra artiklar