Start-kit för att komma igång med ramadan

Uppdaterad 23-03-15

Ramadan 2023. Den 22 mars till 21 april pågår fastemånaden ramadan för över 1 miljard muslimer världen över. Ibn Rushd bjuder på en mini-guide för nybörjare som vill lära sig mer.

Ramadan är en tid för reflektion, välgörenhet och gemenskap. Med folkbildning som verktyg gör Ibn Rushd det möjligt för människor att tillsammans, utvecklas, stärkas och känna gemenskap under ramadan. 

Delta i någon av våra studiecirklar för att lära dig mer om islam eller häng med i förberedelserna inför våra eid-festivaler eller fördjupa dig genom att se några av våra avsnitt från digital ramadan. Bjud in vänner och familj eller din förening till iftar! Och inspireras av vår mikro-bildning och urval av artiklar i vårt arkiv nedan.

Läs om moskéernas arbete, fastan och studiecirkelns meningsfullhet!

Kvar av ramadan

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

För arbetsgivare och kollegor

Mest sedda avsnitten från Digital ramadan - 8.000 visningar​

Allt du behöver veta om ramadan - nybörjarguide!

Fördjupa dig! Läs mer om tro, islam och ramadan (artiklar ur arkivet)

Läkare ser ingen risk med att fasta

Hur förhåller sig en läkare till vad islam säger om fastan? Kupolen frågar Mariam Elbornsson, överläkare, specialist i Internmedicin, Endokrinologi och Diabetes i Göteborg. Du är läkare och muslim. Ser

Läs mer »
Panelsamtalet "Att avbilda eller avbildas"

Att avbilda eller avbildas

De är spoken word-artister, poeter, skådespelare, sockerskulptörer, digitala bildkreatörer och hennamålare. Identiteten som kvinnor, muslimer och konstnärer har de gemensamt. Ibn Rushd distrikt Gotland, Stockholm, Uppsala samlade dem till ett

Läs mer »